Naisten EM: Hollanti haastamaan Norjaa hyvällä itseluottamuksella


Norja ja Hollanti olivat vuoden 2009 EM-kisojen semifinaalien häviävät osapuolet. Sunnuntain ottelun ennakkosuosikki on Norja, joka ei ole koskaan hävinnyt Hollannille arvoturnauksessa.

Monien muiden joukkueiden tavoin myös Norja ja Hollanti pelasivat EM-kisojen avausotteluissaan tasapelin. Maiden 17 aiemmasta kohtaamisesta voitot ovat Norjalle 10-2. Hollannin molemmat voitot ovat kuitenkin harjoitusotteluista, eikä maa ole voittanut Norjaa kertaakaan panoksellisessa ottelussa.

Norja on kokenut arvokisakävijä, joka on ollut mukana kaikissa EM-kisoissa vuodesta 1987 lähtien. Vuoden 1997 EM-kisat ovat ainoat, joissa Norja ei ole päässyt semifinaaliin saakka.

Hollanti pelasi ensimmäiset EM-kisansa vuonna 1997. Silloin joukkue voitti Tanskan ja Ukrainan lohkovaiheessa ja kukisti puolivälierässä Ranskan rankkareilla. Semifinaalissa tuli kuitenkin jatkoajan päätteeksi 1-2-tappio Englannille.

Norja oli niskan päällä avausottelussaan Islantia vastaan, muttei saanut ratkaisua aikaiseksi. Ottelu olisi voinut päättyä Norjan eduksi vaikka 2-0. Sen sijaan Islanti sai pilkun, teki siitä maalin ja ylsi 1-1-tasapeliin.

Hollanti oli vakuuttava turnauksen ennakkosuosikki Saksaa vastaan eikä voittokaan jäänyt kauas. Saksan pelissä oli alkujännitystä, ja nimekäs joukkue jäi täysin telineisiin nopeaa ja latautunutta Hollantia vastaan. Ottelu päättyi 0-0, joten Saksan 19 ottelun voittoputki EM-tasolla pysähtyi.

Norja on hienoinen ennakkosuosikki, mutta Hollantia ei sovi vähätellä. Saksa-ottelu oli erinomainen taidonnäyte, ja Hollanti pääseekin Norja-otteluun täynnä itseluottamusta. Jos Norja hävisi kaksi pistettä Islantia vastaan, niin Hollanti puolestaan voitti pisteen Saksaa vastaan.

Kertoimet: Norja-Hollanti

1. 2,40
X. 3,40
2. 2,70

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!