Naisten EM: Islanti tavoittelee ensimmäistä arvokisapistettään Norjaa vastaan


Norjan ja Islannin yhdestoista kohtaaminen kautta aikojen käynnistää EM-kisojen B-lohkon torstai-iltana. Norja on perinteisesti ollut naapurimaiden kohtaamisissa vahvempi, ja vuonomaa on tänäänkin ennakkosuosikki.

Maiden kymmenestä aiemmasta kohtaamisesta viisi on pelattu neljän viime vuoden aikana. Voitot vat menneet Norjalle 7-2. Lisäksi joukkueet ovat pelanneet yhden tasapelin. Maaliero on Norjalle 26-14. Joukkueet ovat toisilleen tuttuja näiden kisojen karsinnoista ja lisäksi vuoden 2009 EM-kisoista, jolloin Norja voitti lohkovaiheen toisen ottelunsa Islantia vastaan 1-0. Samalla murenivat Islannin jatkohaaveet. Islanti oli tuolloin ensimmäistä kertaa mukana naisten arvokisoissa.

Näiden kisojen karsintoihin Norja sai painajaismaisen alun, kun se hävisi Reykjavikissa 1-3. Seuraavassa ottelussa Norja hävisi lisäksi Pohjois-Irlannille. Joukkue sai kuitenkin revanssinsa viimeisessä lohko-ottelussa, joka oli Norjalle myös pakkovoitto. Tuolloin Islanti kaatui kotikentällä 2-1.

Kahden ensimmäisen karsintaottelunsa tappioiden jälkeen Norja on voittanut kaikki ottelunsa, joten se tulee EM-kisoihin hyvävireisenä. Islanti puolestaan nappasi kisapaikan jatkokarsinnoista, joissa se kaatoi Ukrainan. Vuoden 2009 EM-kisoissa Islanti jäi pisteittä, ja ne ovat nytkin tiukassa, sillä Norjan lisäksi samassa lohkossa pelaavat Hollanti sekä turnauksen ennakkosuosikeihin lukeutuva Saksa. Norja on ennakkosuosikki tämänkin illan ottelussa. Jatkopaikan saalistamisesta tulee kuitenkin Norjallekin vaikeaa, joten tämän illan ottelu on todella tärkeä. Norjan voiton kerroin on 1,70, mutta on syytä muistaa, että Islanti on kukistanut illan vastustajansa aiemminkin.

Kertoimet: Norja-Islanti

1. 1,70
X. 3,75
2. 4,50

Lyö vetoa kisoista täällä!