Naisten EM-kisat: Italia haastaa Ranskan


Sekä Italia että Tanska aloittivat EM-kisansa tasapelillä. Tanska on lauantain avausottelun ennakkosuosikki, mutta sen on syytä pitää silmällä Italian Patrizia Panicoa.

15 aiemmasta maiden välisestä kohtaamisesta Tanska on voittanut kahdeksan ja Italia kolme. Loput neljä kohtaamista ovat päättyneet tasan.

Italia pelasi karsinnoissa hyvin ja varmisti lohkovoittonsa jo kaksi kierrosta ennen loppua. Italian saldoksi muodostui yhdeksän voittoa ja tasapeli Kreikkaa vastaan. Maaliero oli tyrmäävä 32-0. Saapasmaa on myös perinteisesti pelannut hyvin naisten EM-kisoissa. Italia on aina mennyt kisoissa vähintään puolivälieriin ja ottanut hopeaa vuosina 1993 ja 1997.

Viidensiä EM-kisojaan pelaava Italian Patrizia Panico on aina vaarallinen. Hän on ollut mukana kisoissa vuosina 1997, 2001, 2005 ja 2009 ja jäänyt maaleitta vain vuonna 2005.

Myös Tanska on hyvässä vireessä. Sen EM-kisat alkoivat tasapelillä Ruotsia vastaan. Tanskan maalivahti onnistui jopa torjumaan kaksi rangaistuspotkua. Ei olisi mikään ihme, vaikka lohkon kolmaskin ottelu päättyisi tasapeliin kahden ensimmäisen tapaan.

Kertoimet: Italia-Tanska

1. 3,10
X. 
3,30
2. 
2,20

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!