Naisten EM-kisat: Ranska suursuosikki Venäjää vastaan


Ranska ja Venäjä kohtaavat perjantai-iltana EM-kisojen C-lohkon avausottelussa. Ranska kuuluu Euroopan parhaimmistoon ja lähtee otteluun suursuosikkina.

Ranskan voiton kerroin on vain 1,10. Maat ovat kohdanneet kahdeksan kertaa aiemmin. Voitot ovat Ranskalle 5-2, kerran on päädytty tasapeliin.

Ranska selvitti karsintalohkonsa puhtaalla pelillä. Ranska voitti kaikki kahdeksan otteluaan maalierolla 32-2. 11 eri pelaajaa onnistui maalinteossa karsintaurakan aikana. Ranska on voittanut 23 peräkkäistä karsintaottelua alkaen vuodesta 2007. Kuuden vuoden takaisen Islanti-tappion jälkeen Ranska ei ole jäänyt edes tasapeliin karsinnoissa. Tästä saldosta huolimatta Ranska meni ensimmäistä kertaa arvokisojen alkulohkosta jatkoon vasta edellisissä, vuoden 2009 EM-kisoissa.

Venäjä selvisi kisoihin jatkokarsintojen kautta. Lohkossaan se hävisi Italialle kahdesti. Jatkokarsinnoissa Venäjä voitti Itävallan vieraissa 2-0 ja pelasi kotona 1-1-tasapelin. EM-kisoissa Venäjä on karsiutunut alkulohkon jälkeen kaikilla kolmella yrittämällään, mutta kaksissa MM-kisoissaan (1999 ja 2003) maa on mennyt puolivälieriin.

Arvoturnauksen ensimmäiseen otteluun liittyy aina yllätyksiä, mutta Ranska on päivänselvä ennakkosuosikki. Turnaus on alkanut tasapelivoittoisesti, mutta ainakaan yhtä pistettä enempää Venäjä tuskin Ranskalta pystyy nipistämään.

Kertoimet: Ranska-Venäjä

1. 1,10
X.
8,00
2.
16,00

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!