Naisten EM: Ruotsi kohtaa Islannin puolivälierässä


Arpaonni suosi Ruotsia, joka saa puolivälierässä vastaansa jo kahdesti tänä vuonna voittamansa Islannin. Ruotsin täytyy kuitenkin huomioida Islannin alhaalla pelaava puolustuslinja ja nopeat vastaiskut.

Puolivälieräparit ratkaistiin lopulta arvalla. Venäjä joutui lähtemään kotiin ja Tanskan EM-puolivälieräpaikkojen putki jatkuu. Arpatuloksen seurauksena Ruotsi kohtaa Islannin omassa puolivälierässään.

Maat ovat kohdanneet jo tänä vuonna kahdesti. Ottelut ovat päättyneet Ruotsin 6-0- ja 2-0-voittoihin. Islanti on kuitenkin muuttanut ryhmitystään 4-2-3-1-muodostelmasta 4-4-2:een ja panostanut viime aikoina matalaan puolustuslinjaan ja nopeisiin suunnanmuutoksiin. Islanti maksimoi myös hyökkäyspään rajaheitot, jotka ovat sille usein kuin ylimääräisiä kulmapotkuja. Rakel Hönnudottirin vahvuuksiin kuuluu nimittäin todella pitkä rajaheitto. Myös vapaapotkut ovat islannille tärkeitä. Ruotsin taustaryhmässä tarkkailutehtäviä hoitava Martin Sjögren on kuitenkin kertonut, että pohjatyöt on tehty ja Ruotsi on hyvin valmistautunut.

Ruotsi on syystäkin suursuosikki kertoimella 1,15. Islanti on kehittynyt paljon sitten edellisten EM-kisojen, joissa se ei saanut pistettäkään, mutta Ruotsi on silti liian paha rasti. Länsinaapurissa mikä tahansa muu kuin voitto on fiasko. Islanti on joka tapauksessa yllättänyt tämän vuoden EM-kisoissa; se pelasi tasan Norjaa vastaan ja voitti Hollannin.

Ruotsi on edelleen tappioitta tämän vuoden turnauksessa. Saldo näyttää Tanska-tasapeliä, 5-0-voittoa Suomesta ja 3-1-voittoa Italiasta. Kaikella todennäköisyydellä Ruotsi jatkaa kotikisojaan myös perjantain jälkeen.

Kertoimet: Ruotsi-Islanti

1. 1,15
X. 7,00
2. 15,00

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!