Naisten EM: Tanska ja Norja ratkovat toisen finaalipaikan


Tanskan leirissä toivotaan, että kolmas kerta sanoo toden. Tanska on hävinnyt EM-semifinaalin kahdella viime yrittämällä, joten se lähtee altavastaajana EM-finaaliin.

Tanskan turnaus on ollut dramaattinen. Joukkue pääsi alkulohkosta jatkopeleihin arvalla ja kukisti puolivälierässä ennakkosuosikki Ranskan rangaistuspotkukilpailussa. Tanska on hävinnyt kaksi edellistä EM-välieräänsä, joten maassa toivotaan vanhan sanonnan pitävän kutinsa.

Torstain välierässä Tanska kohtaa Norjan, joka voitti puolivälierässään Espanjan vakuuttavasti 3-1. Norja kukisti alkulohkossa myös EM-finaaliin edenneen Saksan. Lisäksi vuonomaa on kokenut suorittaja tällä tasolla. Norja on edennyt vähintään välieriin neljässä edellisessä EM-turnauksessa. Vuonna 2009 Suomen kisoissa Norja kukisti Ruotsin puolivälierissä maalein 3-1, mutta välierässä Saksa oli vahvempi samoin numeroin.

Tanska ei ole edelleenkään voittanut yhtään ottelua 90 minuutin puitteissa. Lohkovaiheessa se pelasi kaksi tasapeliä ja välieräpaikka ratkesi vasta rankkarikisassa. Hyvin kuntonsa ajoittanutta Norjaa vastaan tehtävästä tulee vaikea. Norja on kaksinkertainen Euroopan mestari, joka on tässäkin turnauksessa voittanut kolme ottelua peräkkäin.

Kumpikin joukkue pääsee kamppailuun parhaalla kokoonpanollaan, joten odotettavissa on jännittävä ottelu. Norja on melko selvä suosikki, mutta turnaus on tähän mennessä ollut täynnä yllätyksiä. Jos Norja voittaa, pronssiottelusta tulee täysin skandinavialainen yhteenotto Tanskan ja Ruotsin välillä. Saksa voitti keskiviikon ensimmäisessä välierässä Ruotsin, joten täysin skandinaavinen finaali ei ole mahdollinen.

Kertoimet: Norja-Tanska

1. 1,92
X. 3,30
2. 3,90

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!