Naisten EM: Tanskalla vain voitettavaa Ranska-ottelussa


Tanska pakkaili jo laukkujaan alkulohkon jälkeen, mutta arpa soi joukkueelle jatkopaikan. Ranskaa vastaan juutit ovat selvässä altavastaajan asemassa.

Tanskalle on iso asia saada ylipäänsä pelata puolivälierässä, vaikka vastassa onkin kivikova Ranska. Valmentaja Kennet Heiner-Möller odottaa omiltaan hyvää suoritusta.

Tanska sijoittui Suomen alkulohkossa kahden pisteen saldollaan kolmanneksi. Heiner-Möller haaveilee kesän 1992 miesten EM-kisojen toisinnosta. Silloin Tanska tuli kisoihin takaportin kautta ja voitti EM-kultaa. Tanskan voiton kerroin on 7,90.

Ranska on tehnyt selväksi, ettei se aliarvioi vastustajaansa. Ranskan apuvalmentaja André Barthélémy ehti jo kehua Tanskaa siitä, että sen jalkapallo perustuu ennemmin tekniikalle kuin fysiikalle. Reisivaivasta kärsivä Ranskan Marie-Laure Delie voi lisäksi joutua jättämään ottelun väliin, mikä laskee Ranskan osakkeita.

Barthélémy korosti myös, ettei joukkueen jatkaminen puhtaalla pelillä ole mikään itsestäänselvyys. Luotsi muistutti, että Englannin ja Hollannin kaltaiset maatkin ovat jo joutuneet kotimatkalle. Lisäksi Barthélémy nosti esiin vuoden 2007 Algarve Cupin ottelun, jossa Tanska voitti Ranskan 4-0.

Ranskan voittokerroin on 1,40. Ranska on ainoa maa, joka voitti sekä kaikki ottelunsa EM-karsinnoissa että kaikki turnauksen alkulohko-ottelut. Tanskalla on kuitenkin vain voitettavaa, sillä joukkue oli jo käytännössä kotimatkalla.

Toistaiseksi kaikki puolivälierät ovat päättyneet ennakkosuosikin voittoon. Tanskan voittoon on ennakkoon vaikea uskoa, mutta altavastaajan asemasta voi olla joukkueelle etua. Liian suuret odotukset eivät ainakaan nouse ongelmaksi. Ranska on kuitenkin ollut tähän asti turnauksen paras joukkue. Mikä tahansa muu tulos kuin Ranskan voitto olisi yllätys.

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!