Naisten EM: Tasapeli kelpaisi sekä Ruotsille että Italialle


Ruotsi ja Italia ovat hankkineet itselleen hyvät asemat viimeiseen lohko-otteluunsa. Kumpikin joukkue menee jatkoon, jos ottelu päättyy tasan.

Ruotsi hankki Suomi-murskajaisilla itselleen hyvät asemat. Italian tavoin Ruotsilla on kasassa neljä pistettä. Tanskalla ja Suomella on tahoillaan vain yksi piste, joten tasapeli veisi sekä Ruotsin että Italian lohkosta jatkoon ilman suurempaa matematiikkaa.

Tappiolla Ruotsi voi pudota lohkokolmoseksikin. Tämä vaatisi Tanskalta niin selkeää voittoa Suomesta, että Tanskan maaliero muuttuisi Ruotsia paremmaksi. Sama pätee käänteisesti Italiaan; jos Ruotsi voittaa Italian ja Suomi Tanskan tarpeeksi suurella marginaalilla, Suomi menee saapasmaan ohi. Vaikka jompikumpi näistä skenaarioista toteutuisikin, Italialla ja Ruotsilla olisi hyvät mahdollisuudet päästä jatkoon parhaiden lohkokolmosten joukosta.

Kun tilanne on tämä, ottelun lopputulosta on vaikea ennakoida. Kerroinasettelussa Ruotsi on joka tapauksessa suursuosikki kertoimella 1,30.

Riotsin Kosovare Asllani loukkaantui Suomi-ottelussa. Hänen polven siteensä venähtivät. Asllanin kisojen jatko ei ole vaarassa, vaan pelaaminen on kiinni kipukynnyksestä. Ennakkotietojen mukaan Asllanin tilanne Italia-ottelun alla on 50-50. Ruotsin tilanne huomioiden on kuitenkin varsin todennäköistä, että Asllania lepuutetaan puolivälierään saakka. Pelaaja teki yhden ja alusti kaksi osumaa Suomea vastaan. Myös Sofia Jakobsson loukkasi ottelussa. Hän kärsi aivotärähdyksen, jonka ei myöskään pitäisi vaarantaa jatkoa turnauksessa. Italia-ottelussa Jakobsson ei kuitenkaan pelaa.

Tanskan 1-2-kavennus oli ensimmäinen Italian päästämä maali pitkään aikaan, sillä Italia ei päästänyt edes karsinnoissa yhtään maalia. Saapasmaa piti maalinsa puhtaana 11 pelissä peräkkäin.

Tänään Ruotsi on kuitenkin selkeä suosikki, ja Italian verkko tuskin tulee säilymään koskemattomana.

Kertoimet: Ruotsi-Italia

1. 1,30
X. 5,00
2. 9,00

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!