Nigeria-Bosnia ja Hertsegovina: asiantuntijat ennakoivat


Voitto tekisi hyvää sekä Nigerialle että Bosnialle ja Hertsegovinalle turhauttavien avaustappioiden jälkeen. Bosnia-asiantuntija Sasa Ibrulj uskoo balkanilaisten voittoon, Colin Udoh taas povaa Nigerialle niukkaa voittoa.

KOKOONPANOT:

Udoh: Valmentaja Stephen Keshillä on iso päätös edessään. Osaze Odemwingie oli vaihdosta tultuaan Nigerian parhaita pelaajia Irania vastaan. Hän vähintäänkin ansaitsisi avauspaikan Bosniaa vastaan. Kyse on siitä, kuka kärsii seurauksista. Helppo vastaus on Ramon Azeez. Nuorukainen oli varsin näkymätön Iran-ottelussa. Godfrey Oboabona on edelleen sivussa, joten kapteeni Joseph Yobo jatkaa Kenneth Omeruon toppariparina.

Ibrulj: Asiat eivät ole juuri muuttuneet Argentiina-ottelun jälkeen. Sejad Salihovic on lähellä paluuta, mutta ei pelaa vielä Nigeriaa vastaan. Emir Spahic jätti kaksi päivää sitten harjoitukset kesken loukkaantumisen takia, mutta hän on toipunut ajoissa ja pystyy pelaamaan. Muutoksia on silti tulossa. Safet Susic ei ilmeisesti ollut tyytyväinen Ermin Bicakciciin, joka todennäköisesti putoaa avauksesta. Näin ollen Sead Kolasinac siirtyisi toppariksi ja Senad Lulic vasemmaksi pakiksi. Samalla keskikenttä menisi uusiksi. Yksi vaihtoehto olisi Edin Viscan tuominen vasemmalle laidalle.

VIRE:

Udoh: Kahden Nigerian peräsimessä viettämänsä vuoden aikana Stephen Keshi ei ole onnistunut voittamaan eurooppalaisvastustajaa. Paras suoritus on 2-2-tasapeli Italiaa vastaan. Bosniaa vastaan Nigeria on pakkovoiton edessä, jos se aikoo elätellä jatkohaaveitaan. Tilasto ei ole kaunis, eikä Iran-ottelun esitys juuri tuo valoa tilanteeseen. Nigeria pyöritti ja pyöritti, muttei onnistunut avaamaan Iranin heikon näköistä puolustusta, jonka takana pelasi vielä epävarma maalivahti.

Ibrulj: Bosnia on hävinnyt kolmesta viime ottelustaan vain yhden - juuri sen, jolla oli merkitystä. Bosnia pelasi kuitenkin hyvin, mistä on hyvä ammentaa itseluottamusta Nigeria-otteluun. Hermostuneen avauskympin jälkeen MM-debytantti Bosnia pelasi vahvasti yhtä turnauksen ennakkosuosikkia vastaan. Hyvä ilmapiiri on pysynyt yllä, kansa on euforiassa, ja edessä on maan historian tärkein ottelu. Näiden hetkien takia pelaajat pelaavat.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Stephen Keshi: "Tiedämme, mikä meni pieleen Irania vastaan. Joskus pelaajat pyrkivät vain liian innokkaasti maalintekoon. Tiedämme, mitä meidän pitää tehdä."

Safet Susic: "Olemme erittäin hyökkääviä silloinkin, kun pelaamme yhden hyökkääjän ryhmityksellä. Neljä-viisi muutakin pelaajaa tulee mukaan hyökkäyksiin. En ole vielä varma, peluutanko Vedad Ibiseviciä yhdessä Edin Dzekon kanssa. Joka tapauksessa kumpikin joukkue haluaa hyökätä, joten edessä voi olla hyvä ja maalirikas kamppailu."

AVAINPELAAJA:

Udoh: Irania vastaan Nigerialta puuttui luovuutta, liikettä ja määrätietoisuutta. Osaze Odemwingie on näiden kolmen ominaisuuden ilmentymä. Kun Odemwingie tuli kentälle, joukkue heräsi ja näytti heti vaarallisemmalta. Odemwingien odotetaan olevan nyt avauksessa. Nigerialta sopii odottaa lisää juonikkuutta.

Ibrulj: Bosnia tarvitsee maaleja, ja niiden saamisessa se luottaa Edin Dzekoon. Hän ei ole tehokkain tai viihdyttävin pelaaja, mutta hän suorittaa, kun sitä tarvitaan. Nyt jos koskaan Dzekoa tarvitaan. Kuten Susic sanoi ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa, Dzeko on yhtä tärkeä Bosnialle kuin Cristiano Ronaldo Portugalille, Lionel Messi Argentiinalle tai Neymar Brasilialle.

PELIVIHJE:

Udoh: Vincent Enyeama pelastaa lähes jokaisessa ottelussa Nigerian ainakin yhdeltä takaiskulta. Näin kävi myös Irania vastaan, ja Edin Dzekoakin vastaan huipputorjunnoille on käyttöä. Bosnia ei tee maalia ennen taukoa, 1,86.

Ibrulj: Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,85. Nigerian avausotteluun ei kannata ylireagoida. Bosnia tulee hyökkäämään ja jättämään tilaa nopeille vastahyökkäyksille, jotka ovat joukkueen heikko kohta. Myös Dzekon avausmaalikerroin 4,50 on pienellä panoksella kokeilun arvoinen.

TULOSVEIKKAUS:

Udoh: 2-1, 15,00

Ibrulj: Maalijuhlat! 2-3, 30,00.

Lyö vetoa ottelusta täällä!