Nuorten EM-kisat: Italia ja Hollanti kohtaavat semifinaalissa


Italien U21 2.55 Uafgjort 3.25 Holland U21 2.75 (Kickoff lørdag kl. 20:30)

Tappioton Italia kohtaa lauantai-iltana Hollannin, joka sijoittui lohkossaan toiseksi hävittyään päätösottelunsa Espanjalle 0-3. Italia puolestaan päätti alkulohkonsa 1-1-tasapeliin Norjaa vastaan. Sitä ennen Gli Azzurrini voitti isäntämaa Israelin ja Englannin. Ha Moshava -stadionilla pelattavasta semifinaalista odotetaan tasaista. Kumpikin joukkue lähti turnaukseen suurin toivein.

Italialla on aihetta optimismiin ennen semifinaalia, sillä se voitti välierävastustajansa viime elokuussa pelatussa harjoitusottelussa 3-0. Kaikki sen ottelun maalintekijät - Lorenzo Insigne, Alessandro Florenzi ja Ciro Immobile - ovat mukana tänäänkin. Lisäksi saapasmaa on ainoa maa, joka on voittanut tämän ikäluokan EM-kisat kuusi kertaa. Hollannilla on kaksi nuorten EM-kultaa.

Italian edellinen semifinaalipaikka on vuoden 2009 Ruotsin kisoista. Silloin tuleva mestari Saksa oli liian vahva. Hollanti on pelannut nuorten EM-semifinaalissa vain kolmesti. Lauantain välierän voittaja kohtaa Teddy Stadiumilla 18. kesäkuuta joko Norjan tai Espanjan.

Henkisellä kantilla ja ottelun tärkeydellä on varmasti vaikutusta ottelun kulkuun. Italian valmentaja Devis Mangia on kuitenkin luvannut, ettei Italia vetäydy välierässä omalle kenttäpuoliskolle kyttäämään vastaiskuja.

"On tärkeää pelata hyvää jalkapalloa", luotsi painottaa Uefan verkkosivuilla.

"Siitä asti, kun aloin valmentaa nuorten maajoukkuetta, voittaminen on ollut tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on tapa, jolla voitot tulevat."

Kuten kertoimistakin selviää, otteluun on vaikea löytää selvää suosikkia. Ottelun merkitys huomioiden tasapeli voikin olla lähellä. Mitä pidemmälle ottelu etenee tasatilanteessa, sitä hermostuneempia ratkaisuja nähdään maalien edustoilla.

Pelivihje: Tasapeli, kerroin 3,25

Lyö vetoa nuorten EM-kisoista täällä!