Puolan ja Tanskan kohtaamisessa odotettavissa maaleja


Puola 2.25 Tasapeli 3.30 Tanska 3.00

Tanskan päävalmentaja Morten Olsenilla on todellinen kasvojenpesun paikka, kun punavalkoiset vierailevat Puolassa. Kaksi kuukautta sitten Kööpenhaminassa kärsitty 0-4-tappio Armenialle MM-karsinnoissa on todellinen häpeätahra, jonka pesemiseen ottelu Puolaa vastaan antaa mahdollisuuden.

Aivan toinen kysymys on se, riittääkö yksi kesäinen harjoitusottelu hälventämään ajatuksia maajoukkueesta, joka vaikuttaa olevan neuvoton ja hengetön. Lisäksi hyvän tuloksen sattuessa on olemassa riski, että Tanskassa kuvitellaan asioiden olevan taas ennallaan. Ennemmin tai myöhemmin Tanska kuitenkin nousee ahdingostaan. Se voi hyvin tapahtua paperilla melko tasaväkistä Puolaa vastaan. Samalla Olsenilla ja pelaajilla on mahdollisuus näyttää, että Armenia-farssista on opittu.

Olsen on jo julkistanut Tanskan avauskokoonpanon, joka näyttää seuraavalta:

 

Stephan Andersen

Lars Jacobsen, Simon Kjaer, Andreas Bjelland, Nicolai Boilesen

William Kvist

Martin Braithwaite, Mike Jensen, Christian Eriksen, Viktor Fischer

Nicklas Pedersen 
 

Ajax-laituri Viktor Fischer on ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen avauksessa. On mielenkiintoista nähdä, mitä hän saa aikaiseksi keskikentällä seurajoukkuekavereidensa Christian Eriksenin ja Nicolai Boilesenin kanssa. Myös Rosenborgin Mike Jensen saa näyttöpaikan. Jossain vaiheessa ottelua kärkeen saatetaan vaihtaa Nicki Bille, joka on Jensenin seurakaveri.

Maat ovat kohdanneet viisi kertaa edellisen kymmenen vuoden aikana. Kaikki nämä kohtaamiset ovat olleet harjoitusotteluita. Tanska on voittanut näistä otteluista neljä, Puola ei yhtäkään. Viimeksi Tanska veti kotikentällään pidemmän korren ja otti 3-1-voiton vuonna 2010.

Kummaltakin joukkueelta puuttuu avainpuolustajia. Tanskan paras puolustaja Daniel Agger on sivussa, Puola joutuu puolestaan otteluun ilman Lukasz Piszczekiä ja Marcin Wasilewskia. Toisaalta Puolan hyökkäys on äärimmäisen vahva. Joukkueen keihäänkärjen muodostaa Dortmund-kaksikko Robert Lewandowski ja Jakub Blaszczykowski. Andreas Bjellandilla ja Kjaerilla tulee olemaan kädet täynnä töitä etenkin ensinmainitun kanssa. Ensi viikolla 25 vuotta täyttävä Lewandowski onkin kertoimella 2,10 varsin todennäköinen maalintekijä.

Tanskan ja Puolan kohtaaminen tietää yleensä maaliverkkojen heilumista. Viidessä viime kohtaamisessa on tehty 16 maalia. Tälläkin kertaa odotettavissa on yli 2,5 osumaa (kerroin 2,10). Kummallakin joukkueella on myös omat huolenaiheensa puolustuspäässä, joten peleihin kelpaa myös kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (1,90). Voittajaa on varsin vaikea veikata, sillä pelaajien motivaatio ja kunto ovat harjoitusotteluissa suuria kysymysmerkkejä.

Parhaat vedot

Yli 2,5 maalia, 2,10
Robert Lewandowski tekee maalin, 2,10

Lyö vetoa keskiviikon maaotteluista täällä!