Ranska-Nigeria: asiantuntijat ennakoivat


Ranska on ollut toistaiseksi varsin vakuuttava näissä MM-kisoissa. Vuoden 1998 maailmanmestaruuden toistaminen vaatii kuitenkin vahvan Nigerian voittamista pääkaupunki Brasiliassa. Asiantuntijat Julien Laurens (Ranska) ja Colin Udoh (Nigeria) ennakoivat ottelua.

KOKOONPANOT:

Laurens: Ranska harjoitteli koko viime viikon kello 13 paikallista aikaa, jotta se tottuisi Nigeria-ottelun alkamisaikaan. Viime viikolla paljastettiin myös, että ennen matkaa MM-kisoihin päävalmentaja Didier Deschamps antoi suojateilleen kaksi kirjaa: koripallovalmentaja Phil Jacksonin teoksen 11 Rings sekä Sir Alex Fergusonin omaelämäkerran. Opukset eivät tosin välttämättä auta Mamadou Sakhoa, jonka pelaaminen on erittäin epävarmaa Ecuador-ottelussa tulleen reisivamman takia. Tilalle tulee Ecuadoria vastaan erittäin hyvin pelannut Laurent Koscielny. Muuten Deschamps saa jalkeille parhaan kokoonpanonsa. Myös Paul Pogba kuulunee siihen kokoonpanoon. Pogba putosi penkille Sveitsi-ottelussa, mutta nyt hän todennäköisesti palaa keskikentälle pelikieltonsa sovittaneen Yohan Cabayen tavoin. Mathieu Valbuena, Olivier Giroud ja Karim Benzema muodostavat jälleen hyökkäyskolmikon.

Udoh: Michael Babatunden MM-kisat on ohi, koska Ogenyi Onazin hurjaa vauhtia maalia kohti ampuma pallo osui hänen käteensä. Victor Moses on kuitenkin tervehtynyt ja saattaa olla ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa sitten kisat avanneen Iran-ottelun. Babatunden poissaolon takia valmentaja Stephen Keshin on päätettävä, kenestä leivotaan hyökkääjä. Jos Moses ei ole avauksessa, Ramon Azeez voi saada jälleen paikan keskushyökkääjänä. Jos Moses on avauksessa, Osaze Odemwingie saattaa siirtyä keskelle. Yksi vaihtoehto on jättää Moses supervaihtomieheksi, jolloin hyökkäyksessä avaisi Uche Nwofor. Kapteeni Joseph Yobo tekee historiaa; hän saa ensimmäisenä nigerialaisena 100 maaottelua täyteen.

VIRE:

Laurens: Varsin vaisu esitys Ecuadoria vastaan tuotti vain tasapelin. Ranska loi paljon paikkoja, muttei ollut yhtä kliininen kuin aiemmissa otteluissa. Ottelu ei kuitenkaan vienyt joukkueelta itseluottamusta. Ryhmässä on hyvä henki, ja kaikki odottavat innolla Nigeria-ottelua. Ranska ei pelkää ketään, ja tavoitteena on voittaa maailmanmestaruus. Deschamps on kierrättänyt pelaajistoaan hyvin, joten pelaajat ovat valmiita kohtaamaan Nigerian.

Udoh: Argentiina-ottelu oli osoitus siitä, että Nigeria pystyy haastamaan parhaatkin joukkueet. 2-3-tappiosta huolimatta Nigeria ei vaikuttanut siltä, että Argentiinan tähtiloisto olisi pelästyttänyt afrikkalaiset. Etenkin toisella jaksolla Nigeria oli hyvä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Nigerialla oli vaikeuksia maalinteon kanssa, mutta Argentiinan verkkoon Super Eagles iski kaksi palloa. Se lupaa hyvää, varsinkin kun joukkue laukoi Argentiinaa vastaan 12 kertaa. Laukauksista tosin vain kolme suuntautui maalia kohti, mutta niistä kaksi meni sisään.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Didier Deschamps: "Nigeria puolustaa erittäin hyvin, ja heillä on nopeutta ja voimaa hyökkäyspäässä. Meidän on pelattava omaa peliämme ja keskityttävä itseemme. Emme anna jalkojen nousta maanpinnasta."

Stephen Keshi: "Oli hienoa nähdä, että aggressiivisuus ja taistelutahto palasivat Argentiinaa vastaan. Juuri näitä asioita haluan nähdä. Jos pelaamme sillä tavalla, voimme voittaa kenet tahansa."

AVAINPELAAJA:

Laurens: Blaise Matuidi on kuulunut Ranskan parhaimmistoon näissä kisoissa. Hän on ollut todella vakuuttava keskikentällä. Puolustussuuntaan Matuidi tekee hartiavoimin töitä, hyökkäyspäässä hän on onnistunut maalinteossa ja luonut paljon paikkoja pitkillä juoksuillaan. Erittäin fyysistä Nigerian keskikenttää vastaan Matuidi tuleej älleen olemaan Ranskan avainpelaaja.

Udoh: Emmanuel Emenike ei ole vielä tehnyt maalia näissä kisoissa, mutta hän on ollut tärkeä palanen Nigerian hyökkäyksessä. Emeniken voima, tasapaino, nopeus, taito ja pääpelivoima aiheuttavat jatkuvasti ongelmia puolustajille. Yhteistyö Odemwingien kanssa sujuu peli peliltä paremmin. Maali on varmasti tuloillaan. Ranskaa vastaan olisi loistava hetki iskeä pallo verkkoon.

PELIVIHJE:

Laurens: Ranska pitää nollan, 1,94.

Udoh: Emeniken maali kertoimella 5,75; tehokkaasti maajoukkueessa pelannut Emenike ei ole osunut kolmeen otteluun. Ahmed Musan maalia kohti matkalla ollut vapaapotku torjuttiin Irania vastaan, ja Bosniaa vastaan hän hukkasi läjän tekopaikkoja, mutta Argentiinan verkkoon Musa osui kahdesti. Musan maalikerroin on 5,75, ja kerroin sille, että hän laukoo maalia kohti yli 1,5 kertaa, on 2,20.

TULOSVEIKKAUS:

Laurens: 1-0, 6,50.

Udoh: Vaikea sanoa. Nigeria päästää maaleja samalla kivuliaalla tavalla kuin se itse tekee niitä. Otan riskin: 1-3, 61,00.

Lyö vetoa MM-kisoista täällä!