Retrovisa: eteläamerikkalaisten MM-kisat 1990


Peräti viisi Etelä- ja Keski-Amerikan maata ylsi vuoden 1990 MM-kisojen jatkopeleihin: Costa Rica, Brasilia, Urugay, Argentiina ja Kolumbia. Alueelta kisoihin päässeistä maista yksikään ei pudonnut lohkovaiheessa. Argentiina oli kuitenkin ainoa, joka jatkoi turnaustaan puolivälieriin, kiitos 1-0-voiton arkkivihollisesta Brasiliasta. Latinalaisen Amerikan dominanssi ei siis lopulta ollut niin vahvaa kuin se näytti vielä lohkovaiheessa olevan.

Joukkueet olivat pullollaan legendaarisia pelaajia ja persoonia, joten eteläamerikkalaiselle retrovisalle on ehdottomasti tilausta. Seuraavassa esittelemme kuusi pelaajaa. Sinun tehtäväsi on tietää heidän nimensä. Jos tunnistat jokaisen pelaajan, voit huoletta nimittää itseäsi eteläamerikkalaisen jalkapallon asiantuntijaksi. Oikeat vastaukset näet alhaalta, joten älä kelaa loppuun asti ennen aikojasi. Valmista? Mennään!

1.

Argentiina urakoi hikisen iltapuhteen puolivälierässä Jugoslaviaa vastaan. Diego Maradona ja kumppanit ampaisivat välierään vasta rangaistuspotkujen jälkeen. Tämä vaaleatukkainen argentiinalainen ei kuitenkaan ollut rankkareita ampuneiden pelaajien joukossa.

2.

Tämä uruguaylaistähti oli Italian MM-kisojen aikaan 24-vuotias. Vaaleansiniset pelasivat lohkovaiheessa muun muassa 0-0-tasapelin Espanjan kanssa.

3.

Brasilian numero kuusi tunnettiin kovasta potkustaan. Kuvassa hän tyytyy kuitenkin syöttöön ottelussa Skotlantia vastaan. Brasilia voitti ottelun 1-0.

4.

Tämä vaarallinen brassi joukkuetovereineen joutui poistumaan Italian kisa-areenoilta ensimmäisessä jatko-ottelussa. Brasilia joutui nimittäin kohtaamaan erittäin vahvan Argentiinan. Tässä kaikki on kuitenkin vielä hyvin, sillä kuva on kisojen alla pelatusta harjoitusottelusta.

5.

Kolumbian numero 19 pelasi yli 80 A-maaottelua ja oli yksi joukkueensa suurista nimistä vuoden 1990 MM-kisoissa. Jugoslavia-ottelun päätteeksi hän joutui kuitenkin poistumaan kisoista häviäjänä.

6.

Tämä argentiinalaismaalivahti aloitti kisat kakkosveskarina, mutta pääsi kentän puolelle viimeisessä lohkopelissä. Juhlan aihetta tuli lisää semifinaalissa, jossa mies nappasi kiinni yhden Italian rankkareista. Kuvan henkilö pelasi Argentiinan paidassa yli 40 maaottelua.

Vastaukset:

1. Claudio Caniggia
2. Ruben Sosa
3. Branco
4. Careca
5. Freddy Rincon
6. Sergio Goycochea