Ruotsi isännöi Norjaa


Ruotsi valmistautuu syksyn MM-karsintaan ottelulla Norjaa vastaan.

Maat kohtaavat jo 105. kerran. Ruotsi on voittanut otteluista 59 ja Norja 24. Maaliero on sinikeltaisten hyväksi 272-143. Ruotsi on keskiviikkonakin suosikki kertoimella 1,85.

Maiden edellinen kohtaaminen Ruotsissa vuonna 2005 päättyi Norjan 3-2-voittoon. Lopputuloksen toistuminen antaa suurkertoimen 38,00.

Ottelun alla on puhuttu Kim Källströmin jättämisestä maajoukkueryhmän ulkopuolelle sekä Rasmus Elmin veritulpasta. Myös Alex Kacaniklic joutui jättämään ottelun väliin. Viimeksimainitun tilalle kutsuttiin Malmö FF:n Jiloan Hamad, jonka maalikerroin keskiviikon ottelussa on 3,70.

Ruotsin kaikkien aikojen paras maalintekijä Norjaa vastaan on Gunnar Nordahl, joka upotti urallaan 15 palloa naapurimaan verkkoon. Ruotsin nykyryhmästä vain Johan Elmander (maalikerroin 2,90) on osunut Norjaa vastaan.

Edellisessä maaottelussaan Ruotsi kohtasti Färsaaret ja vei kyseisen MM-karsintaottelun maalein 2-0. Norjaa vastaan Ruotsin 2-0-voiton kerroin on 8,50.

48:sta Ruotsissa pelatusta keskinäisestä kohtaamisesta kymmenen on päättynyt tasan. Tasapelin kerroin on 3,40.

Ruotsin kolme edellistä harjoitusottelua ovat tuottaneet 1-0-voiton Makedoniasta, maalittoman tasapelin Slovakiaa vastaan ja 2-3-tappion Argentiinalle. Kerroin sille, että sekä Ruotsi että Norja onnistuvat maalinteossa, on 1,88.

Lyö vetoa keskiviikon maaotteluista täällä!