Ruotsi kohtaa Itävallan tärkeässä karsintaottelussa


Ruotsi pelaa illalla Wienissä tärkeän MM-karsintaottelun. Ruotsi on karsintalohkonsa toisena, mutta illan vastustaja Itävalta hengittää niskaan vain pisteen päässä.

Ruotsi kaatoi maanantaina kenraaliharjoituksessaan Makedonian 1-0, mutta ottelu jätti toivomisen varaa. Alla on joka tapauksessa voitto.

Joukkueessa tuskin tullaan näkemään suuria yllätyksiä. Maanantaina Albin Ekdal pelasi keskikentän keskustassa, mutta silloin Rasmus Elm, Pontus Wernbloom ja Anders Svensson eivät vielä olleet liittyneet joukkueeseen.

Ruotsi loi Makedoniaa vastaan paljon maalintekopaikkoja. Sillä oli kuitenkin vaikeuksia määrätä pelin tempo ja pitää peli nopeana. Ottelun parasta antia oli Zlatan Ibrahimovicin ja Alexander Kacaniklicin yhteistyö, joka tuotti myös ottelun ainoan maalin. Sinikeltaisilta puuttui tehokkuutta. Nopeampi tempo voi kuitenkin tuoda viimeisen silauksen perjantai-iltana, kun panokset ovat suuret.

Ruotsi on ennakkosuosikki, mutta Itävaltaa ei pidä aliarvioida. Joukkueella on mahdollisuus paitsi päästä MM-kisoihin, myös pärjätä siellä. Edellisessä karsintaottelussaan Itävalta pelasi 2-2-tasapelin Irlantia vastaan, sitä ennen Färsaaret kaatui puhtaasti 6-0. Itävalta on kuitenkin hävinnyt Walesin kaltaisille joukkueille, mikä on merkki siitä, että Ruotsin pitäisi pystyä heiluttamaan tahtipuikkoa.

Jos Ruotsi saa nopeutettua pelitempoa ja pystyy hyödyntämään tekopaikkansa, illasta voi tulla sinikeltaisesta näkökulmasta viihdyttävä. Pelissä olevat pisteet ovat myös valtavan tärkeitä, sillä kahdeksan parasta lohkokakkosta ratkaisee MM-kisapaikan. Ruotsin lohkossa Saksalla on jo viiden pisteen etumatka, eikä sen pistemenetysten varaan voi laskea. Kaikki riippuu siis Ruotsin omista esityksistä.

Kertoimet: Itävalta-Ruotsi

1. 2,50
X.
3,30
2.
2,75

Lyö vetoa MM-karsinnoista ja katso suoria lähetyksiä otteluista täällä!