Saksa-Ghana: asiantuntijat ennakoivat


Saksan ja Ghanan leirissä tunteet poikkesivat vahvasti toisistaan avausotteluiden jälkeen. Raphael Honigstein ja Gary Al-Smith kertovat joukkueiden tuoreimmat kuulumiset ennen Fortalezan keskinäistä kohtaamista.

KOKOONPANOT:

Honigstein: Saksan valmentaja Joachim Löw lienee pakotettu tekemään muutoksen puolustukseensa. Borussia Dortmundin toppari Mats Hummelsin pelikunto tarkistettiin perjantai-illan harjoitusten jälkeen. Hummelsin oletetaan olevan sivussa takareisivaivan takia. Vaihtoehtoja on paljon: Benedikt Höwedes voi siirtyä laidalta toppariksi ja Erik Durm voi nousta laitapakiksi. Todennäköisesti avauksessa on kuitenkin se puolustuslinja, jolla Saksa lopetti Portugali-ottelun. Näin ollen uusi kasvo Shkodran Mustafi pelaisi oikealla, Jerome Boateng ja Per Mertesacker keskellä ja Höwedes vasemmalla. Muita muutoksia avauskokoonpanoon ei odoteta. Kapteeni Philipp Lahm jatkaa varmasti keskikntällä. Teoriassa Löw voisi suosia Lukas Podolskia ennen Mesut Öziliä, mutta todennäköisesti luotsi luottaa Portugali-ottelun miehistöön.

Al-Smith: Valmentaja Kwesi Appiah on vältellyt mediaa ja laajalle levinnyttä näkemystä, jonka mukaan Ghanan on pakko voittaa. Majeed Waris on ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja Michael Essien on luopunut varmasvammasta, mutta samanlainen vamma pitää Rashid Sumailan sivussa. Vasen pakki Harrison Afful saattaa nousta avaukseen, sillä Kwadwo Asamoah ei omien sanojensa mukaan viihtynyt pelipaikalla. Myös Kevin-Prince Boateng saattaa yltää avaukseen.

VIRE:

Honigstein: Saksa teki Portugalia vastaan mitä halusi, mutta vastustajakin teki pelin helpoksi. Portugali pelasi korkealla linjalla Saksan nopeita hyökkääjiä vastaan. Oli vain ajan kysymys, milloin Toni Kroos löytäisi täydellisen tavan ruokkia Saksan kolmea hyökkääjää. Saksan puolustus on haavoittuvainen nopeita pelaajia vastaan, mutta Portugalia vastaan linja ei joutunut tositestiin. Ghanallakaan ei ole pelaajia, joiden rahkeet riittäisivät linjan haastamiseen, joten Saksa pelannee korkeammalla linjalla kuin Portugalia vastaan. Nyt ei tarvitse edes huolehtia Cristiano Ronaldosta.

Al-Smith: Ghanan suurin ongelma on epätasaisuus. Joukkue ei ole aikoihin peluuttanut samaa avauskokoonpanoa kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Avausottelussaan Ghana piti paljon palloa, mutta ei tehnyt juuri mitään. Saksaa vastaan avainasia on tehokkuus. Ghanan vahva keskikenttä on näyttänyt hieman epäorganisoituneelta viime aikoina. Maaleista on vastannut lähinnä kapteeni Asamoah Gyan, joka nauttii suurista otteluista. Fanit voivat rauhoitella itseään sillä, että tämä Ghanan joukkue on usein parhaimmillaan, kun muut pitävät tilannetta toivottomana. Voitot Tshekistä, Egyptistä ja Serbiasta ovat jättäneet hyviä muistoja.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Joachim Löw: Löw on jälleen puhunut suosikkiaiheestaan - säästä. "Ghanan pelaajat ovat kasvaneet tällaisissa olosuhteissa", Löw sanoi joukkueen saapuessa kuumankosteaan Fortalezaan torstai-iltana.

Kwesi Appiah: "Teimme virheitä Yhdysvaltoja vastaan. Analysoimme virheet ja yritämme korjata ne Saksaa vastaan."

AVAINPELAAJA:

Honigstein: Thomas Müller teki hattutempun Portugalia vastaan, mutta Sami Khedira on avainasemassa Ghanaa vastaan. Khediran hyvä esitys oli Portugali-ottelun iloisin yllätys. Khdiran kyky murtautua boksiin oli merkittävässä asemassa, samoin hänen väsymätön puolustustyönsä Lahmin vieressä. Ghanan tarjoamaa fyysistä haastetta vastaan Khediran on pystyttävä samaan.

Al-Smith: Kwadwo Asamoahin odotetaan parantavan peliään ja kantavan joukkuetta.Tasaisen kauden Juventuksessa pelannut Asamoah näyttää pikkuhiljaa ymmärtävän statuksensa maajoukkueessa.

PELIVIHJE:

Honigstein: Toni Kroosia rikotaan yli 1,5 kertaa, 1,85. Kamerun otti Kroosin erityisvartiointiin taannoisessa harjoitusottelussa ja onnistui häiritsemään sekä Kroosia että Saksan pelirytmiä. Ei olisi yllätys, jos Ghana toimisi samoin.

Al-Smith: Kevin-Prince Boateng on vaatinut joukkojaan "taistelemaan kuolemaan saakka". Boatengin maalikerroin synnyinmaataan vastaan on 6,40. Sulley Muntari on puolestaan tyypillinen suurten pelien pelaaja. Ottelun viimeinen maali Muntarin tekemänä antaa kertoimen 19,00.

TULOSVEIKKAUS:

Honigstein: 2-1, 9,00

Al-Smith: 4-2, 46,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!