Saksa-Portugali: asiantuntijat ennakoivat


Uuden viikon MM-kisatarjonnan aloittaa Saksan ja Portugalin välinen huippuottelu. Saksan näkökulmasta ottelua ennakoi Raphael Honigstein, Portugalin lähtökohdista kamppailua ruotii Tom Kundert.

KOKOONPANOT:

Honigstein: Tavallaan Joachim Löw paljasti jo pari päivää sitten kokoonpanonsa. Alimmassa viisikossa (Manuel Neuer - Jerome Boateng, Per Mertesacker, Mats Hummels, Benedikt Höwedes) ei ole epäselvyyksiä. Keskikentän keskustassa pelaavat varmasti Philipp Lahm ja Sami Khedira pohjalla sekä Toni Kroos ylempänä. Thomas Müller avaa varmasti jollakin hyökkäyksen kolmesta pelipaikasta, mutta vielä ei ole varmaa, ketkä vievät kaksi muuta hyökkääjän paikkaa. Joidenkin lehtitietojen mukaan Löw on valinnut Andre Schürrlen ennen Mesut Öziliä, toiset taas odottavat hyökkäykseen Öziliä ja Lukas Podolskia.

Kundert: Keskushyökkääjän paikka on suurin kysymysmerkki. Sporting Bragan Éder vakuutti viimeisissä harjoitusotteluissa, vaikkei tehnytkään maalia. Éder saattaa viedä avauspaikan ennen Hélder Postigaa ja Hugo Almeidaa. Keskikentän sensaatio William Carvalho on varmasti avauksessa, Miguel Veloso jäänee penkille. Todennäköinen avaus: Rui Patricio; João Pereira, Pepe, Bruno Alves, Fábio Coentrão; William Carvalho, Raul Meireles, João Moutinho; Nani, Éder, Cristiano Ronaldo.

VIRE:

Honigstein: Saksa hävisi viimeksi kilpailullisen ottelun vuoden 2012 EM-kisoissa (Italialle 0-2). Karsinnoissa ei tapahtunut yllätyksiä lukuunottamatta Berliinin 4-4-tasapeliä Ruotsia vastaan - Saksa johti jo 4-0. Kaikki muut ottelunsa Saksa voitti. Valmistavissa harjoitusotteluissaan Saksa voitti Chilen 1-0, pelasi Kamerunin kanssa 2-2 ja murskasi Armenian 6-1. Lisäksi Saksa voitti Puolan 1-0, mutta sen ottelun Saksa pelasi käytännössä B-joukkueella, koska Bayern Münchenin ja Borussia Dortmundin pelaajat olivat mukana Saksan cupin finaalissa. Vuoden 2012 EM-kisa-avauksessa Saksa voitti Portugalin 1-0 varsin puolustusvoittoisessa ottelussa.

Kundert: Kisapaikan varmistuttua viime marraskuussa jatkokarsintavoitolla Ruotsista Portugali on voittanut neljä harjoitusottelua ja pelannut yhden tasan. Viime viikon 5-1-voitto Irlannista New Jerseyssä oli erityisen rohkaiseva suoritus. Portugali pelasi loistavaa futista, mitä ei juuri nähty karsintojen aikana. Nani on taas löytänyt vireensä, mikä on Portugalin kannalta tärkeää - varsinkin, kun Cristiano Ronaldolla on loukkaantumishuolia.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Joachim Löw: "Olemme korkeatasoinen joukkue ja olemme kehittyneet paljon. Jos pelaamme omalla tasollamme läpi turnauksen, meitä on vaikea voittaa. Kaikki pelaajamme ovat täydessä pelikunnossa."

Paulo Bento: "Valmistautumisemme on mennyt hyvin. Kansa on tukenamme, ja olemme valmiita Saksa-otteluun."

AVAINPELAAJAT:

Honigstein: Philipp Lahm. Kapteeni pelaa kolmannet MM-kisansa kolmannessa erilaisessa roolissaan. Vuonna 2006 Lahm loisti vasempana ja 2010 oikeana puolustajana. Nyt Bayern-pelaajan tontti on puolustavana keskikenttämiehenä. Bayernissa hän hoiti roolia loistavasti läpi kauden. Lahm tuo varmasti varmuutta pelipaikalle, joka on ollut Löwin maajoukkueen heikkous.

Kundert: Sportingin William Carvalho teki upean läpimurron päättyneellä kaudella ja oli Portugalin vuoden pelaaja. Hän taklaa kovaa ja pelaa fyysisesti. Näitä ominaisuuksia Portugalin keskikentältä on viime vuosina puuttunut. Vahvaa, hyökkäysvoimaista joukkuetta vastaan Carvalhon rooli puolustuslinjaa suojaavana pelaajana on avainasemassa.

PELIVIHJE:

Honigstein: Thomas Müller tekee maalin, 3,15. Bayernin hyökkääjä/hyökkäävä keskikenttäpelaaja on hyökkäyspään ainoa varma avauksen pelaaja. Hän saa varmasti luvan pysyä hyökkäyspäässä. Saksan tavoitteena on pelata aiempaa nopeammin, mutta aloittaa hyökkäykset alempaa - aivan kuin 2010. Niissä kisoissa Müller teki viisi maalia.

Kundert: Bruno Alves on Portugalin puolustajien maalitilaston kaikkien aikojen ykkönen 10 maaottelumaalillaan. Alves on erikoistilanneuhkana hyvä valinta avausmaalin tekijäksi kertoimella 34,00. Luvassa on tasainen ottelu, joka voi hyvin ratketa erikoistilanteeseen.

TULOSVEIKKAUS:

Honigstein: 2-1, 9,00

Kundert: Portugali aloitti myös vuoden 2012 EM-kisansa Saksaa vastaan ja hävisi 0-1. Odotan taas tasaista ottelua ja 1-0-loppulukemia, mutta tällä kertaa pisteet matkaavat Iberiaan. 0-1, 12,00.