Saksa-USA 1-0: mitä opimme


1. Klinsmann voi palata Saksaan

Perjantain Bild-lehti julkaisi kuvan Jürgen Klinsmannista. Klinsmannilla oli kuvassa sarjakuvamaiset mustat silmät ja hölmistynyt ilme naamallaan. "Klinsi, heute siehst du Sterne!" (Klinsi, tänään näet tähtiä), huusi otsikko. Klinsmannin ja luotsin kotimaan suhteet ovat kuumemmat kuin koskaan, mutta ainakin entinen Bayern Münchenin hyökkääjä voi palata turvallisesti kotimaahansa. Hän ei sentään lähettänyt Die Nationalmannschaftia kotiin.

2. Saksa kaipaa Marco Reusia

Tämä ei ehkä juuri nyt ole ilmiselvää, mutta nilkkansa ennen turnausta loukanneen Marco Reusin poissaolo saattaa vielä ratkaista sen, päättyykö Saksan turnaus tuskaan vai juhlaan. USA:ta vastaan Saksa kaipasi Borussia Dortmundin hyökkääjän maalivainua ja nopeutta. Jopa Miroslav Klosen läsnäolosta huolimatta Saksalta puuttuu puhtaita hyökkääjiä. Kuinka pitkään Thomas Mülleriin voi luottaa?

3. Philipp Lahmin peluuttaminen keskikentällä ei toimi

Lohkovoitosta huolimatta Saksan valmentaja Joachim Löwillä on paineita siirtää Philipp Lahm takaisin tutulle laitapakin paikalle, jolloin Benedikt Höwedes putoaisi penkille. Bayern Münchenissä Lahmin peluuttaminen keskustassa toimii, mutta Ghanaa vastaan Lahm oli keskikentällä huono ja USA:ta vastaan näkymätön. Sami Khedira ei välttämättä ole vielä parhaassa kunnossaan, mutta paras keskikenttäkolmikko olisi varmasti Khedira, Bastian Schweinsteiger ja Toni Kroos.

4. Et halua kohdata Kyle Beckermania pimeällä kujalla

Beckermanissa on rastojen lisäksi uskomatonta se, miten hän taklaa. Kysykää vaikka Bastian Schweinsteigerilta, jonka Beckerman jyräsi toisella puoliajalla tieltään pelottavan aggressiivisella taklauksella. Kolmikko Beckerman-Jermaine Jones-Michael Bradley on osoittaunut elintärkeäksi USA:lle näissä MM-kisoissa. Miehet muodostavat pelottavan keskikenttätrion.

5. USA kestää painostusta

300 miljoonan juuri jalkapallon löytäneen amerikkalaisen lisäksi USA:lla on puolellaan puolustuslinja ja maalivahti, joita ei ole helppo ohittaa. Seuraavaksi vastassa on tappioton Belgia. USA:lla on samankaltainen henki kuin Kreikalla vuoden 2004 EM-kisoissa. Miten pitkälle se vie jenkit?