Shefki: ”Kestääkö brassitaiturien pääkoppa Espanjan pallonhallinnan?”


Jalkapallon Confederations cupin odotettu finaali Espanja-Brasilia pelataan tänään. Peliyhtiö Unibetin jalkapallolähettiläs Shefki Kuqi odottaa maalirikasta peliä, joka ratkeaa yhtenäisemmän joukkueen eduksi. Kuqi äityy kehumaan myös Brasilian kapellimestari Neymaria. 

Shefki, millaista peliä odotat?

- Onhan tässä kaksi huikean taitavaa joukkuetta vastakkain, molemmat myös suurimpia MM-suosikkeja. Brasilia on tottunut pitämään paljon palloa, mutta nyt vastaan tulee Espanja, jonka vahva pallonhallinta estää nuoria brassitaitureita pitämästä hauskaa ja tekemästä taikatemppujaan.

Miten Brasilia pystyy vastaamaan tähän?

- Se on iso kysymys. Kuinka paljon he ovat valmiita tekemään duunia ilman palloa? Asenne on erittäin isossa roolissa tänään. Scolari on saanut joukkueensa vahvaan iskuun, mutta tänään pääkopan pitää kestää eivätkä brassit saa hermostua Espanjan lyhytsyöttöpeliin ja hitaaseen rakenteluun.

Kumman voitoksi finaali kääntyy?

- Olin tyytyväinen, että Espanja pääsi finaaliin kaatamalla Italian, sillä uskon Espanjan mahdollisuuksiin Brasiliaa vastaan selvästi enemmän kuin Italian. Espanjan ryhmä on ollut yhdessä pitkään ja on Brasiliaa yhtenäisempi joukkue. Se muodostuu ratkaisuksi tänään, Shefki näkee.

- Luulen, että maaleja tulee. Välillä Espanjaa katsellessa on vaikea ymmärtää, miten he eivät saa ratkottua pelejä tuolla hallinnan määrällä, mutta Fernando Torres on ollut taas vanha oma itsensä, ja se piristää Espanjan hyökkäyspeliä. Sanotaan 3-2 Espanjalle, kulttihyökkääjä heittää.

Ottelussa kohtaavat myös Neymar ja hänen tulevat seurakaverinsa Barcelonasta. Miten uskot, että brassitähti istuu ensi kaudella mestarijoukkueen palettiin?

- Pitää ymmärtää pelaajan ja joukkueen pelityyliä. Miten pelataan yhteen, miten pelataan yksin. Barcelonan peli perustuu liikkumiseen, syöttelyyn ja pelinlukemiseen, ja kyllä Neymar siihen muottiin istuu loistavasti. Vähän samantyyppinen taiteilija kuin Camp Nouta aiemmin hallinnut Ronaldinho, Kuqi kehaisee huikean turnauksen pelannutta brassinuorukaista.  

Lyö vetoa Confederations Cupin finaalista täällä!