Shefki: Ruotsi on Portugalia parempi joukkue


Jalkapallon MM-kisojen viimeiset kisapaikat jaetaan seuraavien viiden päivän aikana, kun Euroopan kahdeksan parasta lohkokakkosta kohtaa toisensa kaksiosaisissa pudotuspeleissä. Suurin mielenkiinto on heti arvonnan jälkeen luonnollisesti kohdistunut ottelupariin Ruotsi-Portugali, jossa Zlatan Ibrahimovic ja Cristiano Ronaldo kohtaavat toisensa. Unibetin lähettiläs Shefki Kuqi arvioi Ruotsilla olevan paremmat mahdollisuudet menestyä kisoissa.

– Ruotsi on parempi joukkue. Portugalilla on ollut jo monissa karsinnoissa ongelmia ja joukkue on nyt huonompi kuin koskaan. Monesta pelaajasta näkee, että he pelaavat vain Ronaldolle, Shefki arvioi.

– Yksi iso pelaaja jää pakosti näistä kisoista pois. Se on harmi. En pysty sanomaan, kumman pelaajan mielummin näkisin kisoissa, mutta maiden välillä liputan ehdottomasti Ruotsin puolesta.

Yksikään ottelupari ei ratkea ensimmäisessä osaottelussa

– Islanti on ollut näiden karsintojen suurin yllättäjä. Luulen, että joukkue pystyy kotonaan vaikka minkälaiseen esitykseen. Kroatia ei ole enää samantasoinen kuin ennen, mutta jos ihmeitä ei tapahdu, Kroatia jatkaa tästä parista, Shefki tuumii.

– Kreikka puolestaan hakee kotikentällään voittoa, jota sitten voi lähteä puolustamaan Romaniassa. Toivon todella, että Romania on se joukkue, joka näistä kahdesta nähdään Brasiliassa.

– Ukraina-Ranska -pelipari on mielenkiintoinen. Ukraina nollasi Englannin, mutta toisaalta Ranska avasi maalihanat karsinnan lopussa. Eiköhän Ranska tästä kuitenkin lopulta kisoihin jatka. Ranskalla on huippupelaajat, jotka voivat hyvänä päivänä kaataa ihan kenet vain. Nykyfutiksessa tosin kunnolla ja halulla on taitoa isompi merkitys. Joukkueet kirjaimellisesti juoksevat toisen yli. Ranska tarvitsee hyvät pelit, muuten Ukraina jatkaa, Shefki toteaa.

MM-karsintojen kertoimiin täältä.