Suomi haastaa Italian EM-avauksessaan


Italian ja Suomen kohtaamisesta odotetaan tasaista, vaikka historian valossa Italialla onkin etulyöntiasema.

Kaikki Suomen lohkon joukkueet pelaavat heti avauspäivänä, kun Ruotsi ja Tanska kohtaavat toisensa ja Suomi haastaa Italian Halmstadissa. Örjans Vallilla on luvassa mielenkiintoinen ja tasainen ottelu.

Italia ja Suomi kohtaavat ensimmäistä kertaa arvoturnauksessa. Maat ovat kuitenkin kohdanneet muutamaan otteeseen aiemmin. Italia on ollut keskinäisissä kamppailuissa niskan päällä. Karsinnoissa vuoden 1999 MM-kisoihin Italia voitti Suomen kahdesti. Vuoden 2005 EM-kisakarsinnoissa Italia ja Suomi päätyivät tasapeliin ja sijoittuivat lohkossaan Ruotsin taakse toiseksi ja kolmanneksi. Kumpikin maa pääsi silloin pudotuspelien kautta kisoihin, ja Suomi meni lopulta ensimmäisessä arvoturnauksessaan semifinaaliin saakka.

Maiden kymmenestä aiemmasta kohtaamisesta Italia on voittanut viisi ja Suomi vain yhden. Neljästi on päädytty tasapeliin. Edellinen kohtaaminen on karsinnoista vuoden 2010 MM-kisoihin, joissa Italia ja Suomi menettivät pisteitä vain toisilleen. Ensimmäinen ottelu päättyi tasapeliin, toisen Italia voitti. Maaliero keskinäisistä otteluista on Italian hyväksi 15-9. Italia ei ole koskaan hävinnyt Suomelle kilpailullista ottelua; niistä saapasmaan saldo on kolme voittoa ja kolme tasapeliä.

Italia voitti oman karsintalohkonsa ennen Venäjää. Itse kisoissa Italia ei koskaan ole jäänyt puolivälierien ulkopuolelle. Parhaat saavutukset ovat hopeiset mitalit vuosina 1993 ja 1997.

Myös Suomi voitti oman karsintalohkonsa saldolla kuusi voittoa, tasapeli ja tappio. Ainoa häviökin tuli kisapaikan jo varmistuttua.

Italia on niukka suosikki, mutta ottelusta odotetaan tasaista.

Kertoimet: Italia-Suomi

1. 1,80
X. 3,60
2. 4,00

Lyö vetoa naisten EM-kisoista täällä!