Top 11: Pelaajat, jotka eivät pelaa MM-kisoissa


Zlatan Ibrahimovic on paras pelaaja, joka ei pelaa kesän MM-kisoissa. Siitä on syyttäminen Ruotsin rannallejäämistä, mutta ketkä ovat osallistujamaiden parhaat pelaajat, jotka eivät mahdu kisakoneeseen?

Osa pelaajista jäi ulos, koska eivät olleet valmentajan mielestä tarpeeksi hyvin, osa muista syistä. Joidenkin pelaajien pois jättämistä ei voi järjellä selittää.

Tässä MM-hylkiöiden tähdistö.

MAALIVAHTI—Marc-Andre ter Stegen (Saksa)

Ter Stegen saattaa olla ensi kaudella Barcelonan ykkösmaalivahti, mutta Joachim Löwin suunnitelmissa hehkutetulle 22-vuotiaalle ei ollut sijaa.

Manuel Neuer oli koko ajan selvä valinta Saksan ykkösveskariksi. Ryhmän muut maalivahdit ovat Ron-Robert Zieler ja Roman Weidenfeller, joten Ter Stegen saa keskittyä uuteen elämäänsä Espanjassa.

OIKEA LAITAPUOLUSTAJA—Gregory van der Wiel (Hollanti)

Louis van Gaalin päätöstä jättää Paris Saint Germain -tähti kotiin pidettiin suurimpana yllätyksenä Hollannin valinnoissa. Laitapakki oli avauksessa 24:ssä Ranskan liigan ja kuudessa Mestarien liigan ottelussa.

TOPPARI—John Terry (Englanti)

Kaikkihan me tiedämme JT:n tarinan. Iskulause "captain, leader, legend" on edelleen täyttä totta Chelsea-faneille. Topparin ja Englannin jalkapalloliiton välinen suhde vahingoittui kuitenkin pysyvästi, kun Terryltä vietiin kapteenin nauha jo toistamiseen rasismisyytösten takia.

Pitäisikö Terrylle tarjota mahdollisuus paluuseen nyt, kun FA on todennut hänet syylliseksi? Jos unohdetaan Terryn "rikokset" sekä median maalaama kuva, pelaaja on kiistatta edelleen Englannin paras keskuspuolustaja.

TOPPARI—Jose Fonte (Portugali)

Parin löytäminen Terrylle oli vaikeaa. 30-vuotias Fonte oli kuitenkin osa Southamptonin vahvaa puolustusta Mauricio Pochettinon alaisuudessa. Ensimmäinen A-maajoukkue-edustus jäi kuitenkin yhä haaveeksi.

VASEN LAITAPUOLUSTAJA—Ashley Cole (Englanti)

Cole jäi uhriksi, sillä Englannilla riittää laitapakkeja. Roy Hodgson valitsi Brasiliaan Colen sijaan Luke Shaw'n. Cole on pelannut yli 100 maaottelua ja suorittaa edelleen hyvällä tasolla, joten Hodgson voi vielä joutua katumaan päätöstään.

Kyseessä on yksi sukupolvensa parhaista laitapakeista ja pelaaja, joka voi vielä löytää uuden kevään, mikäli hän valitsee kesällä sopivan seuran itselleen.

OIKEA KESKIKENTTÄPELAAJA—Landon Donovan (USA)

Kenties kaikkein yllättävin rannallejäänti. Donovanista on tullut symboli USA:n maajoukkueelle. Hän on paras maan tuottama jalkapalloilija. Donovanin kokemus ei kuitenkaan riittänyt vakuuttamaan päävalmentaja Jürgen Klinsmannia.

KESKIKENTTÄPELAAJA—Francesco Totti (Italia)

Minun papereissani Totti oli selvä valinta. Veteraani on toki jo 37-vuotias. MM-kisoissa yksittäiset huippuhetket voivat kuitenkin ratkaista maailmanmestaruuden tai putoamisen. Niillä hetkillä Totti on edelleen taianomainen pelaaja.

Tottin paluu maajoukkueeseen oli ehkä epätodennäköistä, mutta olisi ollut upeaa nähdä hänet vielä kerran absoluuttisella huipulla. Kikka siellä, temppu täällä. Se olisi ollut kaunista.

KESKIKENTTÄPELAAJA— Philippe Coutinho (Brasilia)

Coutinhon vakuuttavat esitykset Liverpoolissa eivät riittäneet paikkaan Luis Felipe Scolarin MM-ryhmässä. 21-vuotias Coutinho saa vielä paljon tilaisuuksia, mutta hän olisi voinut jo nyt olla maalleen hyvä plan B.

VASEN KESKIKENTTÄPELAAJA—Samir Nasri (Ranska)

Nasrin erinomaisilla esityksillä Manchester Cityssä - etenkin loppukauden kriittisillä hetkillä - olisi ansaittu paikka Ranskan ryhmään.

Todennäköisesti Didier Deschamps jätti Nasrin ulos pelaajan hankalan luonteen, ei jalkapallotaitojen, takia.

HYÖKKÄÄJÄ—Mario Gomez (Saksa)

Löw jätti Gomezin ulos pelaajan kehnon pelikunnon takia, sillä Gomez vietti ison osan kaudesta sairastuvalla. Gomez on tehnyt 25 maalia 59 maaottelussa ja pelasi loistavat EM-kisat 2012, joten kaikesta huolimatta hän olisi voinut olla hyvä vaihtopelaaja.

HYÖKKÄÄJÄ—Carlos Tevez (Argentiina)

Tevez siivitti 19 Serie A -maalillaan Juventuksen mestaruuteen ja näytti kenties terävemmältä kuin koskaan aiemmin. Tevez ei kuitenkaan ole edustanut maataan sitten vuoden 2011, eikä tee sitä Brasiliassakaan.