Top 5: englantilaispelaajat, jotka eivät ansaitsisi MM-kisapaikkaa


Roy Hodgson nimesi alkuviikosta 23-miehisen Englannin MM-kisamiehistön sekä seitsemän varamiestä.

Ryhmään mahtuu Wayne Rooneyn, Steven Gerrardin ja Joe Hartin kaltaisia vakiokasvoja - ja nimiä, jotka ovat listalla vain näön vuoksi.

Tässä viisi pelaajaa, joille kisapaikka oli onnenpotku.

Chris Smalling (Manchester United)

Smalling valittiin oletettavasti siksi, että Englannilla ei juuri ole pelaajia, jotka voivat pelata sekä oikeana pakkina että topparina. Smalling ylsi ryhmään, vaikka pelasi kehnon kauden Manchester Unitedissa.

Smalling ei toki ollut ainoa huono United-pelaaja. Niin tai näin, hänen heikko pallokontrollinsa, huolimaton syöttötyöskentelynsä ja epävarma sijoittumisensa tuskin herättävät luottamusta Englannin faneissa.

Phil Jones (Manchester United)

Smalling tavoin Jones ei ole juuri vakuuttanut tällä kaudella, mutta ainakin hän pystyy pelaamaan montaa eri pelipaikkaa.

Vuonna 2011 United maksoi Jonesista Blackburnille peräti 16,5 miljoonaa puntaa. Sir Alex Ferguson lausui kerran, että Jonesilla on mahdollisuudet nousta Manchester Unitedin kaikkien aikojen parhaaksi pelaajaksi. Lausunto oli todennäköisesti yritys perustella valtava siirtosumma.

Ehkä Jones vain odottaa sopivaa hetkeä osoittaa Fergusonin sanat todeksi...

Jack Wilshere (Arsenal)

Wilshere on rohkea veto tälle listalle, sillä hän on kiistatta laadukas pelaaja terveenä ollessaan. Kukaan ei vain muista, milloin hän viimeksi oli terve.

Arsenalin keskikenttäpelaaja osaa haastaa vastustajansa ja pitää päänsä kylmänä paineen alla. Kummastakaan ominaisuudesta ei ole mitään iloa Hodgsonille, kun Wilshere makaa hoitopöydällä ensimmäisen joukkueharjoituksen jälkeen.

Frank Lampard (Chelsea)

Monet uskoivat, että Hodgsonin päätös jättää Ashley Cole ulos maajoukkueesta oli merkki sukupolvenvaihdoksesta. Lampardin valinta sotii tätä ajatusta vastaan.

Lampard täyttää MM-kisojen aikana 36 vuotta. Ei riitä, että hän tuo kisoihin kokemusta tai mahdollisesti jopa rangaistuspotkutaitoja.

Lampard haluaisi sitä paitsi viettää kesänsä kotona Christinen kanssa, vai mitä?

Danny Welbeck (Manchester United)

Tarkoitus ei ole lynkata Manchester Unitedia, mutta joukkueen kausi oli todellakin surkea. Niin surkea, ettei joukkueen kolmos- tai neloshyökkääjä ainakaan ansaitse MM-kisakutsua.

Jermain Defoe saattoi hukata kisasaumansa siirtymällä oudosti Torontoon kesken kauden, mutta jos pitäisi veikata tärkeän maalin tekijää, kuka valitsisi Welbeckin ennen Defoeta? Saman voi sanoa Andy Carr...tai ei nyt sentään, mutta tajuatte pointin.

Kuka on Englannin paras maalintekijä MM-kisoissa? Lyö vetoa täällä!