Top 5: Frank Lampard Englannin paidassa


Frank Lampard, yksi englantilaisen jalkapallon kaikkien aikojen parhaista keskikenttäpelaajista, pelasi tiistaina Kiovassa 100. A-maaottelunsa.

Hän on edustanut Englantia 14 vuotta ja pelannut viiden vakituisen maajoukkuevalmentajan alaisuudessa.

Mukaan on mahtunut aallonpohjia, kuten SE hylätty maali Saksaa vastaan, mutta Lampard on kokenut punavalkoisissa myös ikimuistoisia hetkiä. Tässä niistä viisi parasta.

Debyytti Belgiaa vastaan (1999)

Lampard teki A-maajoukkuedebyyttinsä vuonna 1999 Stadium of Lightilla pelatussa Belgia-maaottelussa. Silloinen West Hamin keskikenttäpelaaja pelasi serkkunsa Jamie Redknappin vierellä.

Ensimmäinen maali Kroatiaa vastaan (2003)

Lampard teki itsensä kansainvälisesti tunnetuksi tällä kaukolaukauksella. Osuma jäi Englannin viimeiseksi, kun Kroatia kaatui Portman Roadilla 3-1 elokuussa 2003. Tästä lähtien Lampard kuului Kolmen leijonan vakiokalustoon.

Tasoitusmaali Portugalia vastaan (2004)

Yksi Lampardin hienoimmista maajoukkuehetkistä koitti vuonna 2004, kun hän teki dramaattisen jatkoaikatasoituksen Portugalin verkkoon. Maali vei ottelun rangaistuspotkukilpailuun, joka päättyi perienglantilaiseen tapaan...

Vuoden pelaaja (2005)

Tasaisten otteidensa ansiosta Lampard valittiin Englannin vuoden pelaajaksi vuosina 2004 ja 2005. Vuonna 2005 hänet valittiin myös Chelsean vuoden pelaajaksi ja Englannin jalkapallotoimittajien vuoden pelaajaksi. Ballon d'Or -kisassa Lampard oli Ronaldinhon jälkeen toinen. Ja toki Lamps voitti Valioliiga-mestaruuden Chelsean kanssa. Ei hullumpi vuosi.

Voittomaali Espanjaa vastaan (2011)

Englanti sai sulan hattuunsa, kun itse Espanja tuli Wembleylle harjoitusotteluun. Espanja voitti Englannin 2-0, kun joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa Sevillassa vuonna 2009. Tuolloin Lampard sanoi Xavin ja Andres Iniestan "syötelleen Englannin ulos kentältä". Tämä kahta vuotta myöhemmin tullut revanssi ei ehkä ollut niin ylivoimainen näytös. Lampardin puskumaali maailman kaikkien aikojen parasta maajoukkuetta vastaan jää kuitenkin muistelemisen arvoiseksi hetkeksi.