Top 5: pelaajat, jotka eivät koskaan pelanneet MM-kisoissa


MM-kisat ovat jalkapallomaailman suurimmat juhlat, mutta niihinkään ei kutsuta kaikkia.

Samir Nasri, Carlos Tevez ja Gareth Bale kuuluvat maailman parhaiden pelaajien joukkoon, mutta erinäisistä syistä heitä ei nähdä tänä kesänä Brasiliassa.

Ketkä ovat maailman parhaat pelaajat, jotka eivät koskaan pelanneet MM-kisoissa? Tässä meidän viiden kärkemme.

5. Eric Cantona (Ranska)

Cantonan välit Ranskan jalkapallon silmäätekevien kanssa eivät olleet järin lämpimät. Huhujen mukaan Cantona on edelleen katkera tavasta, jolla häntä kohdeltiin. Vuoden 1994 MM-kisat jäivät Kuningas Ericiltä väliin, koska Ranska hävisi ratkaisevan karsintaottelun dramaattisesti Bulgarialle. Bulgaria teki Pariisissa voittomaalinsa David Ginolan pallonmenetyksestä (video yllä). Vuonna 1995 Cantona hyökkäsi Crystal Palace -fanin kimppuun kuuluisalla kung-fu-potkullaan. Tapahtuneen myötä Cantonalta vietiin Ranskan maajoukkueen kapteeninnauha, eikä tähti enää koskaan edustanut maataan. Les Bleus kaatoi suolaa haavoihin voittaessaan vuoden 1998 kotikisat ilman Cantonaa. Silloinen maajoukkueluotsi Aime Jacquet onnistui vastustamaan houkutusta ja jätti uransa huipulla olleen tähden ulos kisajoukkueesta.

4. Ryan Giggs (Wales)

Giggs on avannut vastustajien puolustuksia Manchester Unitedin paidassa 20 vuoden ajan. Maajoukkuetasolla hän ei kuitenkaan koskaan päässyt United-saavutustensa tasolle. Wales jäi niukasti ulos USA:n MM-kisoista vuonna 1994, ja sen jälkeen se ei ole ollut lähelläkään kisapaikkaa. Mark Hughesin, Ian Rushin, Aaron Ramseyn ja Gareth Balen ohella Giggs kuuluu niihin suuriin walesilaisiin, jotka eivät ole koskaan saaneet tilaisuutta loistaa MM-tasolla.

3. George Weah (Liberia)

Weah muistetaan ikuisesti huikeasta soolomaalistaan (ks. video) AC Milanin huippuvuosina. Weahin maajoukkueura ei ollut yhtä loistelias. Sittemmin politiikkaan lähtenyt Weah pelasi yli 60 maaottelua Liberian paidassa, mutta ei yhtäkään MM-kisoissa. Niihin kinkereihin Weahin rakas kotimaa ei ole koskaan yltänyt.

2. George Best (Pohjois-Irlanti)

Best, joka on kenties Iso-Britannian kaikkien aikojen paras jalkapalloilija, tullaan aina muistamaan Manchester Unitedin legendana - muttei Pohjois-Irlannin legendana. Bestin taidoilla paikka MM-kisoissa olisi ollut ansaittu. Pohjois-Irlanti ylsi Espanjan kisoihin 1982, mutta silloin oli jo liian myöhäistä. "Viides Beatle" oli jo jäähdyttelemässä Hong Kong Rangersin riveissä.

1. Alfredo di Stefano (Argentiina, Kolumbia ja Espanja)

 

Di Stefanon seurajoukkueuralle ei löydy vertaa: viisi peräkkäistä Euroopan Cupia, kahdeksan Espanjan mestaruutta ja kaksi Ballon d'Or -voittoa. Argentiinaa (synnyinmaa), Kolumbiaa (jota FIFA ei tuolloin tunnustanut) sekä Espanjaa (myöhempi kotimaa) edustanut Di Stefano ei kuitenkaan koskaan pelannut MM-kisoissa. Vuonna 1958 Espanja ei selvinnyt kisoihin. Vuonna 1962 selvisi, mutta silloin Di Stefano oli jo lopettanut maajoukkueuransa.

Lyö vetoa Brasilian MM-kisoista täällä!