Top 5: yllätystulokset MM-kisoissa


MM-kuume nousee päivä päivältä, ja mekin Unibetillä muistelemme jatkuvasti menneitä turnauksia.

Tässä MM-historian viisi suurinta yllätystä. Nähdäänkö Brasiliassa yhtä yllättäviä tuloksia?

5. Argentiina - Kamerun 0-1, 1990

 

Italian MM-kisojen avausottelussa hallitsevan maailmanmestari Argentiinan piti antaa varoituslaukaus alkaviin kisoihin. Kamerun kuitenkin pilasi juhlat Milanon San Sirolla.

Francois Omam-Biyikin pusku riitti altavastaajalle 1-0-voittoon. Kamerunilla oli ottelun päättyessä kentällä vain yhdeksän pelaajaa, mutta joukkue pystyi pitämään kiinni johtoasemastaan. Kamerunista tuli Italiassa ensimmäinen MM-puolivälieriin yltänyt afrikkalaisjoukkue.

4. Itä-Saksa - Länsi-Saksa 1-0, 1974

Vuoden 1966 finalisti ja vuoden 1970 semifinalisti Länsi-Saksan odotettiin jyräävän naapurinsa Hampurissa pelatussa ottelussa, joka herätti myös poliittista kuhinaa.

Itäsaksalaisille tappio ei kuitenkaan kelvannut. Jürgen Sparwasserin maali 16 minuuttia ennen loppua varmisti Itä-Saksalle alkulohkon voiton. Länsi-Saksa kuitenkin toipui ja eteni maailmanmestariksi asti.

3. Pohjois-Korea - Italia 1-0, 1966

 

Middlesbroughin Ayresome Parkilla kukaan ei uskonut näkemäänsä, kun ylivoimainen ennakkosuosikki Italia hävisi tuiki tuntemattomalle Pohjois-Korealle.

Pak Doo-Ik iski juuri ennen taukoa, ja Pohjois-Korea nousi Italian ohi lohkon kakkospaikalle. Samalla lohkon eurooppalaisjoukkueet putosivat turnauksesta. Seuraavalla kierroksella Pohjois-Korean 3-0-johto Portugalia vastaan muuttui kuitenkin 3-5-tappioksi. Eusebio iski lusitaaneille neljä maalia.

2. Ranska - Senegal 0-1, 2002

Ottelussa oli kaikuja Kamerunin ja Argentiinan kohtaamisesta vuonna 1990. Senegal shokeerasi hallitsevan mestari Ranskan 2002. Ranska putosi lopulta jo lohkovaiheessa.

Zinedine Zidane ei ollut käytettävissä, mutta Ranskan värejä Soulissa kantoivat silti esimerkiksi Thierry Henry, Marcel Desailly ja Patrick Vieira. Ranskan tähdistä ei kuitenkaan ollut vastusta eloisalle senegalilaisryhmälle, jonka Papa Boupa Diop vei puolen tunnin kohdalla johtoon.

Yrityksistään huolimatta Ranska ei enää päässyt peliin mukaan, ja Senegal yllätti koko maailman.

1. USA - Englanti 1-0, 1950

Englannin ensimmäiset MM-kisat, eli edelliset Brasiliassa pelatut kisat, eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan, kun puoliammattilaisten tähdittämä USA voitti Belo Horizontessa pelatun ottelun 1-0. 

Lopputulos oli niin järkyttävä, että kun tieto kiiri Atlantin poikki brittilehdistön tietoon, Britanniassa uskottiin, että tuloksessa oli kirjoitusvirhe, ja Englanti oli voittanut joko 10-1 tai 10-0.

Joe Gaetjens teki ottelun ainokaisen. Muun muassa Tom Finneyn, Billy Wrightin sekä tulevan maailmanmestariluotsi Alf Ramseyn tähdittämää Englantia nöyryytettiin nololla tavalla.

Lyö vetoa Brasilian MM-kisoista täällä!