U20 MM-kisat: Kreikka haastaa Meksikon


Kaksi aivan erilaista maata kohtaa lauantai-iltana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Rutinoitunut Meksiko kohtaa avausottelussaan Kreikan, joka ei ole koskaan ollut mukana tämän ikäluokan MM-kisoissa.

Meksiko oli finaalissa jo ensimmäisissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 1977. Kreikalle puolestaan jo näihin kisoihin pääsy oli suuri saavutus. Joukkueisiin kohdistuvat odotukset eivät voisi olla kauempana toisistaan. Meksiko kuuluu turnauksen suosikkeihin, Kreikalta ei odoteta oikeastaan mitään.

Kreikan jalkapallo osoitti lupaavia merkkejä viimeksi Virossa alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa, joissa Kreikka meni finaaliin ja varmisti samalla paikkansa näihin kisoihin. Lohkovaiheessa Kreikka hävisi Espanjalle 1-2, mutta voitti sitten isäntämaan 4-1 ja päätti lohkonsa 3-2-voittoon Portugalista. Yllättävä finaalipaikka irtosi 2-1-jatkoaikavoitolla Englannista. Finaalissa Espanja oli toistamiseen vahvempi, sillä kertaa maalein 0-1. Kreikka on kuitenkin osoittanut, ettei se ole mikään huono joukkue. Monet sen pelaajista ovat pelanneet vuosia yhdessä ja suurimmalla osalla on kokemusta myös Kreikan liigasta. Joukkueen avainpelaajia ovat Dimitris Diamantakos, Giorgos Katadis ja Kostas Stafylidis, vaikka menestyksen perustana onkin vahva joukkuepeli.

Meksikon historia U20-ikäluokan MM-kisoista on vahva. Maa luetaan aina mestarisuosikkien joukkoon. Vuoden 1977 finaali päättyi rankkaritappioon Neuvostoliitolle. Meksiko on voittanut tässä ikäluokassa 12 CONCACAF-alueen mestaruutta. Myös U17-tasolla Espanja on hallitseva mestari. Meksiko käytännössä käveli CONCACAF-alueen karsintojen läpi kisoihin aiemmin tänä vuonna. Viidessä karsintaottelussa omiin meni vain yksi maali, ja joukkue tuntui pystyvän maalintekoon aina kun sattui huvittamaan. Myös Meksikon joukkue on kokonaisuudessaan vahva, mutta silläkin on avainpelaajansa. Jesus Corona ja Marco Bueno ovat huippuvaarallisia hyökkäyspäässä. Kapteeni Antonio Briseno puolestaan on puolustuksen peruskivi. Julio Gomezilta ja Jorge Espericuertalta voi myös odottaa tällä tasolla paljon.

Kreikan hienoista suorituksista huolimatta illan ottelusta tulee todella vaikea. Meksikolle kaikki muu paitsi semifinaalipaikka on pettymys. Viimeisen vuosikymmenen aikana maan jalkapallossa on priorisoitu pelaajakehitystä. Osoituksena siitä joukkue onkin voittanut alle 17-vuotiaiden MM-kisat kahdesti sekä viime kesän olympiaturnauksen. Valmentaja Sergio Almaguer, joka itse on entinen maajoukkuehyökkääjä, on kertonut, että joukkueen vahvuudet ovat vahva puolustuspeli ja hyvä liike hyökkäyspäässä.

Kertoimet: Meksiko U20 - Kreikka U20 

1. 1,60
X. 3,65
2. 5,00

Lyö vetoa alle 20-vuotiaiden MM-kisoista täällä!