USA-Portugali: asiantuntijat ennakoivat


USA voitti avausottelunsa, Portugali kärsi nöyryyttävän tappion. Janusz Michallik ja Tom Kundert kertovat, mitä on odotettavissa, kun joukkueet kohtaavat maanantain vastaisena yönä Manauksessa.

KOKOONPANOT:

Michallik: Dramaattinen Ghana-voitto kävi USA:lle kalliiksi. Jozy Altidoren turnaus lienee ohi takareisivamman takia, joskin poissaolon pituutta ei ole vahvistettu. Odotan avauskokoonpanon olevan muuten sama kuin Ghanaa vastaan, mutta Chris Wondolowski tulee Altidoren tilalle. Clint Dempsey mursi nenänsä, mutta on avauksen kunnossa kasvomaskin ansiosta. Matt Besler vaihdettiin takareisivaivan takia. Hän treenasi ottelun jälkeen aluksi erillään muusta joukkueesta, mutta liittyi myöhemmin joukkueharjoitukseen. Besleriä odotetaan jälleen avauksen toppariksi. Jos Besler ei avaa, hänet avausottelussa korvannut ja voittomaalin tehnyt John Brooks on valmis astumaan tilalle.

Kundert: Valmentaja Paulo Bentolla on paljon päätöksiä edessään, sillä kolme vakiokokoonpanon pelaajaa on sivussa (Rui Patricio, Fabio Coenträo, Pepe) on sivussa ja Bruno Alvesin pelaaminenkin on epävarmaa. Kokenut Eduardo aloittanee maalilla. Puolustajat Ricardo Costa ja André Almeida sekä hyökkääjä Hélder Postiga lienevät myös ensimmäistä kertaa avauksessa MM-kisoissa. Éder tuli tosin Saksaa vastaan hyvin vaihdosta sisään, joten hänkin on ehdokas kärkeen.

VIRE:

Michallik: Tulos oli Ghana-ottelussa kaikkein tärkein, mutta peliesitys ei vakuuttanut. USA ei pystynyt pitämään palloa, koska yleensä joukkueen tasaisin ja kenties paras pelaaja Michael Bradley oli yllättäen alavireinen. USA tarvitsee jälleen huippuesityksen Geoff Cameronilta ja Besleriltä. Ghanaa vastaan myös Jermaine Jones ja Kyle Beckerman pelasivat erinomaisesti keskikentän pohjalla. Taitavaa ja ärsytettyä Portugalia vastaan USA:n on pelattava kypsästi ja katkaistava tarjoilu Cristiano Ronaldolle, joka on luonnollisesti lusitaanien isoin uhka. Ghanaa vastaan USA hävisi pallonhallinnan 38-62. Vastaava esitys ei välttämättä riitä Portugalin kaltaista laatujoukkuetta vastaan.

Kundert: Katastrofialku Saksaa vastaan johti murskakritiikkiin Portugalissa. "Häpeällinen" ja "häväistys" kuuluivat lusitaanimedian suosikkisanoihin ottelun jälkipyykissä. Valmentaja Paulo Bento reagoi tulokseen sanomalla, että olisi virhe muuttaa joukkuetta isolla kädellä, mutta loukkaantumisten ja pelikieltojen takia niin on pakko tehdä. Portugali on kohdannut USA:n MM-tasolla kerran: vuoden 2002 MM-kisoissa USA otti yllättävän 3-2-voiton. Hyvät uutiset? Ghana ylsi Saksaa vastaan tasapeliin, joten Portugalin kohtalo on sen omissa käsissä.

VALMENTAJIEN SUUSTA:

Jürgen Klinsmann: "Haluamme haastaa Portugalin. Olemme kärsimättömiä. Emme malta odottaa ottelun alkua." Kysymykseen siitä, onko Ronaldo Klinsmannia suositumi Yhdysvalloissa: "Todennäköisesti."

Paulo Bento: "Puheiden aika on ohi. Tilanne on yksinkertainen: joko voitamme tai voimme alkaa pakkailla laukkujamme. Paineiden alla teemme yleensä tarvittavan."

AVAINPELAAJA:

Michallik: Michael Bradley. On tavallaan uskomatonta, että USA voitti Ghanan, vaikka Bradley ei ollut suuressa roolissa. USA-leirissä toivotaan, että Bradley ei mitenkään voi pelata toistamiseen yhtä huonosti. Bradley ansaitseekin hieman silkkihansikasta, sillä hän on normaalisti keskikentän sydän, pelaaja, joka edesauttaa pallon pitämisessä. Yhdysvalloissa toivotaan, että Bradleyn suoritus oli vain yksittäinen notkahdus, joita pelaajille toisinaan sattuu ilman erityistä syytä.

Kundert: Cristiano Ronaldoa tarvitaan enemmän kuin koskaan. Päinvastaisista lehtitiedoista huolimatta pelaaja itse sekä valmennusjohto ovat väittäneet, että supertähti on täydessä pelikunnossa. "CR7:n" tähti on loistanut maajoukkuepaidassa kirkkaana Benton alaisuudessa: 24 maalia 33 ottelussa. MM-kisoissa Ronaldo on kuitenkin tehnyt vain kaksi maalia. Sen saldon on parannuttava, tai Portugalille koittaa ennenaikainen kotimatka.

PELIVIHJE

Michallik: Bradley hyvittää avausottelun suorituksensa ja tekee maalin (9,50). Bradleyn tuntien mies on enemmän kuin valmis osoittamaan johtajuutensa ja ottamaan vastuuta. Chris Wondolowski on tyypillinen maaleja haisteleva hyökkääjä, joka on ollut tehokas sekä seura- että maajoukkueessa. Jos Wondolowski on avauksessa, hän on hyvä haku avausmaalin tekijäksi (11,50). Ei olisi yllätys, jos Wondolowski tekisi maalin, vaikka hän tulisi vaihdosta sisään.

Kundert: Panokset ovat kovat, sää on armoton ja kummaltakin joukkueelta puuttuu luontaisia maalintekijöitä (pl. Ronaldo). Maalintekopaikkoja tulee vähän ja harvoin. Portugalin 1-0-voiton kerroin 7,50 vaikuttaa mukavalta.

TULOSVEIKKAUS:

Michallik: USA olisi enemmän kuin tyytyväinen tasapeliin. 1-1, 7,50.

Kundert: Hän suorittaa, kun sitä tarvitaan. Ottelusta ei tule kaunista, mutta Ronaldo iskee ainokaisen ja Portugali voittaa 1-0. Scorecast-vedon kerroin on 16,00.

Lyö vetoa ottelusta täällä!