Viro-Englanti 0-1: mitä opiime


1. Wilshere alkaa löytää paikkaansa puolustavana keskikenttäpelaajana

Normaalisti hyökkäävämmässä roolissa pelannut Jack Wilshere on joutunut maajoukkueessa hillitsemään hyökkäysintoaan ja omaksumaan puolustavamman roolin. Ilmeisesti Wilshere on opiskellut videolta Andrea Pirlon ja Xabi Alonson peliä, sillä hänen pelinsä keskikenttätimantin pohjalla paranee koko ajan. Pirlon ja Alonson tasolle Wilshere sentään tuskin yltää.

2. Clyne kuuluu nokkimisjärjestyksessä Chambersin edelle

Calum Chambers tulee varmasti olemaan Englannin maajoukkueen avainpelaajia tulevina vuosina, mutta tällä hetkellä hän on raakile etenkin oikeana pakkina. San Marinoa ja nyt Viroa vastaan Chambers ei ollut vakuuttava pallollisena, ja häneltä puuttui suoritusvarmuutta. Nathaniel Clyne on puolestaan elämänsä vireessä, ja Southampton-pelaajan olisi pitänyt päästä debytoimaan maajoukkueessa jo kauan sitten.

3. Rooney tulee rikkomaan Englannin maaliennätyksen

Wayne Rooney osui jälleen maajoukkueessa. 43 maaottelumaalia ampunut Manchester United -hyökkääjä on vain kuusi maalia jäljessä Bobby Charltonia, joka on Englannin kaikkien aikojen maalitykki. Rooney tulee varmasti rikkomaan Charltonin ennätyksen muutaman ottelun sisällä. On toki totta, että Rooney olisi kahdessa viime ottelussaan voinut tehdä vaikka hattutempun kummassakin, joten osumatarkkuus olisi voinut olla parempikin. Hyökkääjä on silti tehnyt eniten maaleja Englannin paidassa kilpailullisissa otteluissa, eikä hänen arvoaan maajoukkueelle voi vähätellä.

4. Englannin on oltava armottomampi

Rooney oli avausjaksolla suurin syntipukki Englannin maalipaikkojen tuhlailuun, vaikka tekikin lopulta voittomaalin. Englanti tekee elämästä itselleen helpompaa etenkin vieraskentällä, kunhan se oppii rankaisemaan maalipaikoistaan.

5. Englanti osoitti kypsyyttä

Roy Hodgson valitsi kokoonpanon, jonka oli tarkoitus pitää palloa eikä hyökätä hullun lailla alusta asti. Raheem Sterlingin ja Adam Lallanan sivuuttaminen avauksesta oli selkeä merkki tästä. Viro väsytti Englantia yli tunnin, mutta kärsivällisyys palkittiin lopulta.