Barcelona-AC Milan: kestääkö Milan johtoasemassa?


Barcelonan viime viikot ovat olleet vaikeita. Verivihollinen Real Madrid kukisti Barcan kahdesti (ja pudotti samalla Blaugranan Espanjan cupista). Lisäksi katalaanit päästivät Milanin Mestarien liigan pudotuspeleissä ensimmäisessä osaottelussa San Sirolla. Kevin-Prince Boatengin ja Sulley Muntarin osumat veivät Milanin parissa 2-0-johtoon. Pystyykö Barcelona kampeamaan itsensä jatkoon kotikentällään?

Kokoonpanot

Barcelonan Lionel Messi aloitti viikonlopun voittoisan Deportivo La Coruña -ottelun penkillä, joten miehen pitäisi olla liikkeellä tuoreilla jaloilla. (Toki Messi teki kuitenkin maalin toisella puoliajalla). Xavi oli viikonloppuna sivussa loukkaantumisen takia, mutta hänen pitäisi palata nyt mukaan. La Ligassa pelikiellossa oleva Victor Valdes aloittaa maalilla.

Milanilla on jonkinmoinen hyökkääjäkriisi, sillä Giampaolo Pazzini loukkaantui Genoaa vastaan. Mario Balotellilla ei ole edustusoikeutta Milan-paidassa Mestarien liigassa, joten kärjessä aloittaa joku kolmikosta M'Baye Niang (kuvassa), Bojan Krkic ja Robinho.

Vire

Barcelona on voittanut yhdeksästä viime ottelustaan vain neljä, mikä on espanjalaisjätin mittarilla surkea saldo. Lionel Messi on jatkanut maalintekoa, mutta hyökkääjäkollegat Alexis Sanchez, David Villa ja Pedro ovat olleet alavireisiä. Siksi Barcelona ei ole varsinaisesti ollut hengenvaarallinen hyökätessään. Asiat eivät ole omassa päässä paljoa paremmin: Barcelona on pitänyt maalinsa puhtaana vain kolmesti vuoden 2013 puolella.

Milan puolestaan on hienossa vireessä. Joukkue napsii Serie A:ssa pisteitä tuon tuostakin. Huono puoli hommassa on se, että huonon alkukauden takia mestaruustaistoon yltäminen on epätodennäköistä.

Maalintekijäveikkaus

Messin maalikerroin on vain 1,38, joten useimmat vedonlyöjät etsivät vaihtoehtoja muualta. Alexis Sanchez oli viikonloppuna pirteä ja onnistui maalinteossa. Kerroin ottelun avausmaalille Sanchezin tekemänä on 6,25. Xavi on vastuussa useista Barcan vapaapotkuista. Hänen maalikertoimensa on 3,05.

Milanin puolelta Stephan El Shaarawy (maalikerroin 3,60) on pelannut upean kauden. Muntari teki ensimmäisen osaottelun viimeisen maalin. Kerroin sille, että sama mies viimeistelee loppulukemat tänään, on 35,00.

Yhteenveto

Alavireisenäkin Barcelona on kotonaan suosikki. Se näkyy kertoimissa: kotikerroin on 1,30. Milan on kuitenkin San Siron 2-0-voittonsa myötä paalupaikalla jatkopaikkaa ajatellen, etenkin, kun on melko oletettavaa, ettei kotijoukkue pidä maaliaan puhtaana. Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (1,60) on hyvä poiminta, samoin Milanin eteneminen parista jatkoon (1,62).

Tulosveikkaus: FC Barcelona - AC Milan 3-1 (11,00)

Lyö vetoa Mestarien liigasta täällä!