HJK aloittaa Mestarien liigassa


HJK:n avausvastustajaksi arvottiin naapurimaa Viron mestari JK Nõmme Kalju. Nõmme Kalju johtaa tälläkin hetkellä Viron pääsarjaa pisteen erolla ennen FC Levadiaa. 18 ottelusta Nõmme Kaljulla on peräti 13 voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota.

Nõmme Kaljun riveissä on muutamia Veikkausliigan seuraajille tuttuja pelaajia. Maalivahti Vitali Teles tuli Jaroon kesken kauden 2009 ja oli joukkueen ykkösmaalivahti kausina 2010-11. Keskikenttäpelaaja Sergei Terehhov pelasi Hakassa kaudet 2002-04 ja voitti viimeisellä kaudellaan liigamestaruuden. Lisäksi nyt 38-vuotias veteraani pelasi vielä kuusi ottelua Hongan paidassa kaudella 2006. Kolossimainen hyökkääjä Tarmo Neemelo pelasi kaudella 2008 MyPan paidassa 24 ottelua ja ampui kahdeksan maalia. Tällä kaudella Neemelo on Nõmme Kaljun paras maalintekijä. Huomionarvoista kuitenkin on, että arvonimeen riittää viisi osumaa. Tehot ovat siis jakautuneet hyvin tasaisesti.

Nõmme Kaljua rasittaa pari loukkaantumista. Sivussa ovat portugalilaispuolustaja Jorge Rodrigues sekä hyökkääjä Jüri Jevdokimov. Kaljun valmentaja Igor Prins myönsikin ottelun alla varsin suorasanaisesti, että HJK on otteluparissa ennakkosuosikki. Pieneenkään ylimielisyyteen ei silti ole varaa, sen osoittivat jo turkulaisjoukkueiden viime viikon mahalaskut Eurooppa-liigassa.

HJK pääsee otteluun käytännössä parhaalla kalustollaan. Perjantain VPS-ottelussakin kentällä oli ykkösmiehistö. Vain laituri Demba Savage oli syystä tai toisesta sivussa kokoonpanosta. Kärjessä aloitti Joel Pohjanpalo, joka jäi kuitenkin ilman osumia. Vaihdosta Pohjanpalon tilalle 79. minuutilla tullut Mikael Forssell sen sijaan onnistui maalinteossa, joten avauskokoonpanon hyökkääjä saattaa vaihtua.

Kerrointen valossa HJK on ensimmäisen osaottelun suursuosikki. Kotivoiton kerroin on vain 1,16, tasapelin kerroin 6,50 ja vierasvoiton kerroin 12,00. Ideaalitilanteessa HJK hankkii kotiottelussaan turvallisen tuntuisen etumatkan ja varmistaa jatkopaikan iskemällä Virossa vierasmaalin, mutta otteluparista voi hyvinkin odottaa vaikeampaa kuin kerroinasettelu antaa ymmärtää.

Lyö vetoa ottelusta täällä!