HJK aloittaa Mestarien liigassa - ottelu suorana vain Unibetillä


HJK aloittaa urakkansa Mestarien liigan toisella karsintakierroksella tiistaina. Ensimmäisessä osaottelussa on vastassa makedonialainen FK Rabotnicki.

HJK pääsee euroavaukseensa lähes terveenä. Vain harjoituksissa kolhun saaneen Tapio Heikkilän pelaaminen on epävarmaa. Pitkään peleistä sivussa ollut Rasmus Schüllerkin on jo mukana.

HJK:lle Mestarien liigan merkitys on luonnollisesti suuri. Veikkausliigassa sarjajohto on jälleen kerran turvallisen oloinen, mutta todellinen euromenestys on karttanut HJK:ta. Viime vuoden floppi, putoaminen virolaiselle JK Nömme Kaljulle, nostaa entisestään paineita täksi kaudeksi. 

HJK on saanut levätä yli viikon, joten Veikkausliigan otteluruuhka tuskin rasittaa joukkuetta liiaksi. Kahdessa edellisessä liigaottelussaan HJK ei loistanut. KuPS oli pelillisesti Klubia edellä, kun joukkueet tasasivat pisteet maalein 2-2. Ennen sitä FC Lahti haki Helsingistä 0-0-tasapelin tiiviillä puolustamisella.

FK Rabotnicki on Makedonian hallitseva mestari. Joukkue on kuitenkin muuttunut jonkin verran kauden päättymisen jälkeen. Rabotnicki menetti muutamia kokeneita avainpelaajiaan Thaimaahan ja Bulgariaan ja myi 19-vuotiaan puolustajalupauksensa Gjoko Zajkovin Ranskan liigan Rennesiin.

Menetykset on korvattu seuralle tyypilliseen tapaan nuorilla vahvistuksilla. Hyökkääjäksi hankittiin norjalainen Chuma Anene, joka on viime kaudet pelannut kotimaansa kahdella korkeimmalla sarjatasolla. Maalilleen Rabotnicki hankki Bregalnicasta Daniel Bozinovskin. Besiktasin reserveistä joukkueeseen liittyi hyökkäävä keskikenttäpelaaja Blendi Memaj, joka on vielä täydellinen arvoitus.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat kapteeni ja oikea laituri Blagoja Todorovski sekä puolustaja Milan Ilievski. He ovat joukkueen ainoat yli 30-vuotiaat pelaajat, jotka toimivat myös valmennuksen apuna. Lisäksi ryhmässä on lukuisia nuoria, ulkomaille haikailevia lupauksia, joiden ikä pyörii 20 ikävuoden molemmin puolin. Hyökkäyspäässä Anenelta odotetaan paljon tehoja. Rajun uudistumisen myötä tässä vaiheessa on kuitenkin vaikea sanoa, ketkä ovat Rabotnickin todelliset syömähampaat.

Unibetin kertoimissa HJK on ottelun voittajasuosikki kertoimella 2,10. Kotivoiton kerroin on 3,10 ja tasapelikerroin 3,30. Erityisen tärkeää HJK:lle olisi iskeä Skopjessa arvokas vierasmaali, joka antaisi hyvät lähtökohdat ensi viikon toiseen osaotteluun.

Unibet näyttää tiistaina kello 21 alkavan ottelun yksinoikeudella suorana suomenkielisellä selostuksella. Ottelun katsominen on ilmaista, mutta vaatii rekisteröitymisen. Lisäksi pelitilillä on oltava rahaa.

Unibetin kertoimet
FK Rabotnicki-HJK

1: 3,10
X: 3,30
2: 2,10

Lyö vetoa ottelusta ja katso se suorana täällä!

Tiistaina kello 21 Suomen aikaa alkava ottelu on nähtävissä suorana yksinoikeudella Unibetin verkkosivuilla.