Ed Malyonin Varma: Zenit vahva Malagan vieraana


Venäläisjoukkueilla on se etu, että sikäläinen siirtoikkuna sulkeutuu muuta Eurooppaa myöhemmin.

Käytännössä varakas Venäjän liiga on siis hyvä varavaihtoehto niille, jotka hakevat siirtoa Euroopan isoihin sarjoihin, mutta jäävät ilman seuraa liian kalliin hintapyynnön tai agenttien shakin takia.

Tästä syystä Zenit nappasi syyskuun puolella Hulkin ja Axel Witselin, kummatkin portugalilaisseuroista. Hulkin suunniteltu siirto Chelseaan kariutui. Witsel puolestaan oli matkalla AC Milaniin, mutta siirtoa ei koskaan tapahtunut. Nyt he edustavat alati vahvistuvaa ja europeleissä rutinoitunutta Zenitiä, joka kohtaa Mestareiden liiga -debytantti Malagan tänään.

Malaga toipui hyvin kesän hulinasta, jossa urheilutoimenjohtaja Fernando Hiero ja tähdet Santi Cazorla ja Salomon Rondon lähtivät, ja selvisi pudotuspelien kautta lohkovaiheeseen. Vaikka nuori Fransisco Portillo astui La Ligassa viikonloppuna hienosti Cazorlan saappaisiin, tämän illan ottelu on aivan eri asia.

Zenitin pelaajat ovat Mestareiden liigan rutinoituneita veteraaneja. Hulkin, Portugalin maajoukkuepelintekijä Dannyn ja Alexander Kerzhakovin myötä Zenit on vaarallinen. Paikkoja vaihteleva keskikentän kolmikko on energinen ja kovaotteinen. Henki kulminoituu Roman Shirokoviin, joka on usein onnistunut maalinteossa tärkeillä loppuhetkillä.

Malagan iso ottelu La Rosaledalla on hieno tapahtuma, mutta joukkueen epävarma puolustus ja isojen pelien naiivius puoltaa venäläisiä. Zenit ilman tasapelimahdollisuutta (kerroin 2,30) on hyvä veto. Shirokovin maali antaa kertoimen 5,25.