Manchester City-Ajax: 10 tilastopoimintaa


10. Joukkueet kohtaavat tiistaina vasta toista kertaa. Ensimmäinen ottelu pelattiin Hollannissa Ajaxin isännöimänä kaksi viikkoa sitten. Ajax voitti silloin, tällä kertaa sen voittokerroin on 7,50.

9. Hollantilaiset voittivat Amsterdam Arenalla 3-1. Voitto oli Ajaxin ensimmäinen tämän kauden Mestareiden liigassa. Saman tuloksen kerroin on huikea 50,00.

8. City on D-lohkon hännillä otettuaan vain yhden pisteen kolmesta ottelustaan. Se piste tuli 1-1-tasapelistä Dortmundia vastaan. Tasapelikerroin on 4,85.

7. Englannin mestari ei ole voittanut Mestareiden liiga -ottelua kolmella viime yrittämällä. Edellinen täysi pistepotti tuli 2-0-kotivoitossa Bayern Münchenistä joulukuussa 2011. 2-0-kotivoiton kerroin on 8,50.

6. Kumpikin joukkue on tehnyt vain neljä Mestareiden liiga -maalia ja vain Ajax-toppari Niklas Moisander on osunut useammin kuin kerran. Kerroin sille, että kumpikin joukkue tekee maalin, on 1,67. Moisanderin avausmaalikerroin on kelvollinen 30,00.

5. Ajaxin tehokkain pelaaja Siem de Jong on laukonut tällä kaudella viisi osumaa, Cityn tehokkain maalitykki Edin Dzeko on osunut kuudesti. Dzekon maalikerroin on 2,25, de Jongin 4,00.

4. Frank de Boerin suojatit ovat voittaneet viisi ottelua kaikissa kilpailuissa tällä kaudella. Näistä otteluista kolmessa Ajax on tehnyt vähintään kolme maalia. Elokuussa amsterdamilaiset tekivät 11 osumaa kahdessa ottelussa. Entisen Liverpool-hyökkääjä Ryan Babelin hattutemppukerroin on 50,00.

3. City on voittanut enemmän otteluita ilman Mario Balotellia (5) kuin hänen pelatessaan (2). Italialainen ei ole tehnyt maalia sitten lokakuun alun Dortmund-ottelun. Silti hänen maalinsa ja Cityn voiton kerroin on 2,50.

2. Tanskalaistähti Cristian Eriksen on tehnyt tällä kaudella neljä osumaa, joista yksi oli Ajaxin kolmas maali City-ottelussa Amsterdamissa. Kerroin sille, että keskikenttämies osuu tiistaina kahdesti on 12,00. Eriksenin maali rangaistusalueen ulkopuolelta antaa kertoimen 9,00.

1. City on ottanut koko kaudella vain yhden punaisen kortin. James Milner lensi viime kuussa ulos West Bromwichia vastaan. Se oli Milnerin uran ensimmäinen ulosajo. Kerroin sille, että Milner saa vähintään keltaisen kortin tiistaina, on silti vain 4,50.

Joe Short