Mestareiden liiga, lohko D: mestareiden lohkon vihjeet


Borussia Dortmund 3.25  Tasapeli

3.35  Real Madrid 2.20

Illan ykkösottelu on Saksan ja Espanjan mestareiden kohtaaminen Dortmundissa.

Dortmund on tällä kaudella ollut vuorotellen murhaava ja kehno. Sarjakärki Bayern Münchenin haastaminen näyttää hankalalta parin tasapelikompastumisen ja viikonlopun Schalke-tappion takia. Dortmund on kuitenkin myös rökittänyt kolme joukkuetta matkan varrella.

Europeleissä ryhmä on ollut vakuuttava. Avausviikolla se kaatoi Ajaxin kotonaan. Kaksi viikkoa myöhemmin Dortmund opetti vieraissa Manchester Citylle pallonhallinnan saloja ja olisi ansainnut enemmän kuin pisteen.

Real Madrid aloitti liigan huonosti, mutta on nyt parantanut osittain euroesitystensä siivittämänä. Mestareiden liigassa Real Madrid on voittanut molemmat ottelunsa. Avausottelussa Real vältti giljotiinin ja voitti Cityn kotona loppuhetkillä 3-2. Ajaxin vieraana Real Madrid oli pysäyttämätön ja voitti 4-1.

Kun kotijoukkueen miehistössä ovat Robert Lewandowski (maalikerroin 3,10), Marco Reus (3,50) ja Mario Götze (4,90) ja vierailla puolestaan Cristiano Ronaldo (1,92), Gonzalo Higuain (2,80) ja Mesut Özil (6,50), over-vedot alkavat houkutella. Joukkueet ovat kuitenkin kurinalaisia ja hyvin organisoituja. Vaikka ottelu on kiinnostava huippuottelu, maaleja ei välttämättä nähdä tukuttain. Alle 2,5 maalin kerroin 2,25 kelpaa peleihin.

Tulosveikkaus: Dortmund 1-1 Real Madrid.

Ajax 4.75  Tasapeli 3.85 Manchester City 1.70

Manchester City on noussut piktahtia englantilaisen jalkapallon huipulle, mutta Euroopassa se etsii vielä omaa paikkaansa.

Cityn joukkueen taso riittää kyllä vaikka Mestareiden liigan voittoon. Viime kaudella Cityltä puuttui Euroopassa oikea strategia ja suurten otteluiden temperamentti, kun ryhmä putosi jo lohkovaiheen päätteeksi.

Manageri Roberto Mancinin Mestareiden liiga -saldo on rikkonainen, eikä avausottelun viime hetken tappio Real Madridille kaunistanut sitä. Seuraavassa ottelussa, tasapelissä Dortmundia vastaan, City ei myöskään vakuuttanut. Vain viime hetken kyseenalainen maali pelasti Citylle pisteen ottelua täysin hallinnutta saksalaisjoukkuetta vastaan.

Citizensin kannalta huolestuttavinta ovat joukkueen otteet puolustuksessa. Joe Hart on yksi maailman parhaista maalivahdeista, mutta joukkue on pelannut koko kaudella vain yhden nollapelin kaikki kilpailut mukaanlukien.

Ajax taas on lähes kriisijoukkue kaikilla rintamilla. Amsterdamilaisjoukkue on lohkojumbona hävittyään ensin vieraissa niukasti Dortmundille ja saatuaan sitten Real Madridilta 1-4-selkäsaunan.

Myös kotimaassa Ajaxin saldo on keskinkertainen: kahdeksasta viime ottelusta viisi tasapeliä, joista osa melko pieniä seuroja vastaan.

Tämä huomioiden odotettavissa on varovainen alku. City kääntänee kamppailun edukseen toisella puoliajalla. Yhdistelmä tasapeli tauolla, Cityn voitto 90 minuutin jälkeen on tarjolla kertoimella 5,25.

Maalintekijäveikkauksessa Cityn Sergio Aguero on helppo valinta kertoimella 12,00. Arvoa voi hakea esimerkiksi luottamalla siihen, että Ajaxin tanskalainen Cristian Eriksen tekee ottelun avausmaalin: kerroin 12,00.

Tulosveikkaus: Ajax 1-2 Manchester City (8,50)

betunibet