Mestareiden liiga: Real Madrid-Manchester City


Real Madrid 1.65  Tasapeli 3.75  Manchester City 5.25

Mestareiden liigan lohkovaihe alkaa tänään kello 21.45 ja Espanjan pääkaupungissa kohtaavat kahden maailman parhaan liigan mestarit. Valioliiga-mestari Manchester City vierailee La Liga -voittaja Real Madridin kotipesässä illan ja lähihistorian huikeimmassa lohkovaiheen avausottelussa.

Vire:

Real Madridin alku La Ligassa on ollut huonoin vuosikymmeneen. Lauantain 0-1-tappio Sevillalle oli jo toinen neljässä ottelussa. Luottamusta tuskin kasvattavat valmentaja Jose Mourinhon ottelun jälkeiset kommentit, joissa hän kritisoi pelaajiaan sitoutumisen ja keskittymisen puutteesta.

City on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi. Valioliiga-kausi on alkanut tappioitta. Roberto Mancinin ryhmä ei ole ollut vielä parhaimmillaan, mutta tulosta on tullut. Toisaalta maalivahti Joe Hart ja muu joukkue ei ole vielä onnistunut pitämään maaliaan puhtaana neljässä ottelussa.

Avainpelaaja:

Real Madrid: Huhujen mukaan joukkueessa on levottomuutta, ja Cristiano Ronaldo on viime viikkoina saanut ankaraa kritiikkiä osakseen - erityisesti Los Blancosin huonon alkukauden takia. Portugalilainen säästää kuitenkin usein parhaansa isoihin peleihin. Kun muistetaan hänen suhteensa Cityn veriviholliseen Manchester Unitediin, Ronaldo varmasti tekisi mielellään tuhojaan tänään.

Manchester City - näihin aikoihin viime vuonna Carlos Tevez aloitti ison skandaalin viime vuonna kieltäytyessään menemästä vaihdosta kentälle tappiollisessa Bayern München -ottelussa. Tänään hän on kuitenkin Mancinin ykköskärki, mikä kertoo täyskäännöksestä kaksikon suhteissa. Tevez haluaa varmasti tehdä näyttävän paluun isoille areenoille.

Valmentajien kommentit:

"Tiedän, että Cityllä on todella hyviä pelaajia ja vahva joukkue. Minua huolestuttaa se, että minulla ei ole joukkuetta..." Jose Mourinho, Real Madrid

"Real Madrid on yksi maailman parhaista joukkueista ja Ronaldo yksi maailman parhaista pelaajista. Jos he jättävät hänet kotiin, se on parempi meille..." Roberto Mancini, Manchester City

Maalintekijäveikkaus:

Kotijoukkueesta Cristiano Ronaldon kertoimet - 4,00 avausmaalista, 1,70 maalista milloin tahansa - eivät houkuttele. Katso siis muualle, eli Mezut Öziliin. 23-vuotiaan pelintekijän maali Real Madridille on vain ajan kysymys. Hän teki kolme maalia Saksalle maajoukkuetauolla. Avausmaali Özilin tekemänä antaa kertoimen 16,00.

Citynkin kohdalla kannattaa katsoa tavanomaisten nimien taakse. Vielä ei ole varmaa, kuka kolmikosta Sergio Aguero, Mario Balotelli, Edin Dzeko aloittaa Tevezin vierellä kärjessä. Älä riskeeraa panostasi kokoonpanoepäilyjen takia, vaan ota peleihin keskikentän Yaya Toure. Norsunluurannikkolainen on hyvässä maalivireessä ja odottaa innolla pääsevänsä näpäyttämään Barcelona-aikojensa vihollisia. Roberto Mancini nostaa usein Touren ylemmäs viimeisen puolen tunnin kohdalla. Viimeisen maalin kerroin Touren tekemänä on houkutteleva 18,00.

Tuomio:

Cityn neitsytmatka Mestareiden liigaan päättyi sydänsuruihin viime vuonna. Uskon, että oppirahat on maksettu ja City odottaa innolla haavoittuneen Real Madridin kohtaamista. Kotijoukkueella taas on selkä seinää vasten ja paljon näytettävää, joten uskon heidänkin panevan kaiken likoon.

Seurauksena on kiehtova ja viihdyttävä kohtaaminen. Otan kiinni lopputuloksesta 2-2 kertoimella 14,00. Toinen lyömisen arvoinen kohde on Cityn voitto ilman tasapelimahdollisuutta (draw no bet) kertoimella 3,85.

Bonusveto: 

Nämä maidensa jättiläiset ovat pitäneet maalinsa puhtaana yhteensä vain kerran tällä kaudella. Molemmilla on niin vahva hyökkäys, että maaleja saattaa olla tarjolla. Yli 3,5 maalin kerroin on antelias 2,55.

Todennäköiset avauskokoonpanot: