Mestarien liiga: Athletic kotisuosikki Napolia vastaan


Kokoonpanot

Athletic lepuutti useita pelaajiaan viikonlopun tappiollisessa Malaga-ottelussa, joten joukkue pääsee hyvin levänneenä Napoli-otteluun. Loukkaantumis- tai pelikieltohuolia ei ole. Aritz Aduriz aloittaa kärjessä, hänen takanaan häärivät Ibai GomezIker Muniain ja Markel Susaeta.

Myös Napoli pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan. Suurin kysymysmerkki on vasemman laiturin paikka. Ensimmäisessä osaottelussa paikalla aloitti Lorenzo Insigne, jolle kotiyleisö buuasi jälleen. Insigne vastasi ironisilla aplodeilla. Insignen korvannut Dries Mertens muutti ottelun Napolin hallinnaksi. Todennäköisesti Mertens aloittaa tänään vasemmalla, mutta Rafael Benitez saattaa myös antaa uuden tilaisuuden Insignelle, koska kyseessä on vierasottelu.

Vire

Jo Malaga-ottelun kokoonpanosta voi päätellä, että Mestarien liiga on Athleticin ja päävalmentaja Ernesto Valverden ykkösprioriteetti. Pääsy lohkovaiheeseen olisi tärkeä asia seuralle, joka on viimeksi yltänyt lohkoon saakka kaudella 1998-99.

Napoli oli avausosassa alakynnessä ensimmäisen tunnin, mutta Mertensin tultua kentälle ote siirtyi isännille. Tasapeli olisi voinut lopussa kääntyä jopa voitoksi. Päästetyn vierasmaalin takia Napolin on tänään pakko hyökätä, mutta sen on myös varottava Athleticin vastaiskuja.

Valmentajien suusta

Ernesto Valverde (Athletic): "Emme voi mennä kentälle vain puolustamaan, meidän on myös hyökättävä. Kotiyleisö auttaa meitä siinä."

Rafael Benitez (Napoli): "Kunnioitamme Athleticia ja seuran historiaa, mutta tulimme voittamaan. Gonzalo Higuain on meille iso apu."

Avainpelaajat

Napolissa Athleticin maalin tehnyt Iker Muniain saattaa nousta avainrooliin myös tänään. Muniain aloittaa kymppipaikalla Adurizin takana ja osaa hyödyntää tilaa Napolin puolustuksen keskellä.

Kuten Benitezkin totesi, Napolin ykkösmies on Gonzalo Higuain. Hän iski tasoitusmaalin ensimmäisessä osaottelussa, ja tänään argentiinalainen voi ampua Napolin lohkovaiheeseen.

Yhteenveto

Napolin illasta San Mamesin hornankattilassa ei tule helppoa, ja Athletic onkin suosikki kertoimella 2,10. Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (1,77) näyttää kuitenkin todennäköiseltä. Ainakin Napolin on pakko hyökätä, joten yli 2,5 maalin rajan ylittyminenkään ei yllättäisi (1,92).

Lyö vetoa ottelusta täällä!