Mestarien liiga: Balotelli avaa maalitilinsä Liverpool-paidassa


Liverpool sai osuvan muistutuksen viime vuosien kehityksestään juuri ennen paluutaan Mestarien liigan parrasvaloihin. 0-1-kotitappio heikolla esityksellä Aston Villalle muistutti elävästi niistä lukuisista aneemisista otteluista, joita Liverpool on pelannut viiden vuoden Mestarien liiga -poissaolonsa aikana. Viime aikoina niitä esityksiä on kuitenkin nähty vähemmän, ja siksi Liverpool isännöi Ludogorets Razgradia tiistaina.

Liverpoolin kehityskulkuun olisi toki voinut mahtua myös Valioliigan mestaruus, mutta sen jälkeen paikka Mestarien liigassa on paras mahdollinen palkinto. Jalkapallomaailman erikoisuus tiivistyy siihen, että tähtipalloliigaan palatessaan LFC kohtaa ensimmäisenä tuntemattoman bulgarialaisjoukkueen kaupungista, jossa asuu 31 000 ihmistä.

Romanian rajalla sijaitsevan Razgradin Ludogoretsin nousu ei ole mitenkään ainutlaatuinen tarina eurofutiksessa. Vielä kolme vuotta sitten Ludogorets pelasi Bulgarian ykkösdivisioonassa. Sitten seuran osti äveriäs liikemies, ja loppu on historiaa.

Romantiikkaa tarinaan tuo vain puolustaja Cosmin Motin suoritus Mestarien liigan pudotuspelikierroksella. Moti joutui maaliin rangaistuspotkukilpailussa Steaua Bukarestia vastaan. Puolustaja torjui kaksi pilkkua ja upotti itse yhden. Samalla varmistui monikansallisen Ludogoretsin matka Englantiin.

Valmentaja Georgi Dermendzhiev on kenties harkinnut Motin peluuttamista maalissa tälläkin kertaa, sillä pelikielto ja loukkaantuminen pitävät Ludogoretsin kaksi parasta maalivahtia sivussa. Kolmosmaalivahti, 23-vuotias Georgi Argilashki, tekee debyyttinsä kovassa paikassa The Kopin edessä. Kasassa on taas aineksia jalkapalloromantiikalle, mutta uusi tuhkimotarina on epätodennäköinen.

Brendan Rodgers haluaa Liverpoolin hyökkäyspelin paranevan huomattavasti, eikä manageri varmasti lepuuta Raheem Sterlingiä enää. Daniel Sturridge on sairastuvalla ja Lazar Markovic pelikiellossa, joten Mario Balotelli, Adam Lallana ja kenties jopa Fabio Borini nähdään punapaitojen avauksessa. Tämä on etukäteen Liverpoolin lohkovaiheen helpoin ottelu, jossa joukkue haluaa myös maaleja.

Maaleja se tulee myös tekemään, mutta alussa on syytä olla kärsivällinen.

Hyvä lähtökohta on Liverpool -1 kertoimella 1,64. Ludogorets sai kuitenkin lauantaina Aston Villalta oppitunnin siitä, miten LFC pidetään kurissa. Siksi alle 0,5 maalia ensimmäisellä puoliajalla on myös houkutteleva haku kertoimella 4,10.

Lopulta Liverpool tulee kuitenkin voittamaan ottelun. Korvan taakse kannattaa laittaa isäntien 2-0- ja 3-0-voitot (7,00 ja 8,00).

MAALINTEKIJÄVEIKKAUS

Balotellilla on kaikki edellytykset avata maalitilinsä Liverpoolin paidassa Ludogoretsia vastaan. Balotellin maalikerroin 1,85 on ehdottomasti tarttumisen arvoinen.

Italialaisen kahden maalin kerroin on 5,00. Parempi vaihtoehto on kuitenkin lyödä vetoa sen puolesta, että kohuhyökkääjä sekä tekee maalin että saa varoituksen (4,50).

Jos Balotellin kärkiparina pelaa toinen italialainen Borini, hänenkin maalikertoimensa 2,30 herättää mielenkiintoa.

Tulosveikkaus: 2-0, 7,00

Pelivihjeet:

Liverpool -1, 1,64
Mario Balotelli tekee maalin ja Liverpool voittaa, 2,00
Mario Balotelli tekee maalin ja saa varoituksen, 4,50

Lyö vetoa ottelusta täällä!