Mestarien liiga: Bayern ratkaisee välieräpaikan jo Manchesterissä


Manchester United isännöi illalla Mestarien liigassa hallitsevaa Euroopan mestaria Bayern Müncheniä. Unitedin voittoon ei usko kukaan muu kuin David Moyes. Kertoimet pitävät Müncheniä varmana jatkoonmenijänä.

Kun kaksi eurooppalaista jättiläisseuraa Manchester United ja Bayern München kohtaavat Mestarien liigan puolivälierissä, voisi joku luulla odottavansa huikean jännittävää jalkapalloiltaa. Tosiasiassa monet pitävät otteluparia jo ennalta taputeltuna Manchester Unitedin farssimaisen kauden takia. Kun Unitedin rämpimiseen yhdistetään Bayernin 53 ottelun tappioton putki ja jo viime viikolla varmistettu Saksan mestaruus, kohtaa laskeva käyrä nousevan käyrän Unitedin kannalta mahdollisimman huonona ajankohtana.

United on tämän kauden ihmeensä jo esittänyt. Se nousi edelliskierroksella Olympiakosia vastaan 0-2 -tappioasemasta ensin tasoihin ja sitten jatkoon. Unitedin kaikista kolmesta maalista vastannut Robin van Persie loukkasi itsensä kuitenkin tuossa ottelussa, eikä pelaa tänään. Van Persien lisäksi Unitedilta ovat sivussa Patrice Evra ja Rafael. Juan Mata ei ole Mestarien liigassa edustuskelpoinen. Olympiakos-pelissä avainasemassa ollut Red Devils-legenda Ryan Giggs lienee aloituskokoonpanossa, joka valitettavasti kertoo enemmän Unitedista kuin Giggsistä itsestään.

United ei ole kuitenkaan vielä tämän kauden Mestarien liigassa hävinnyt kotonaan. Se on onnistunut maalinteossa yhdeksän kertaa ja päästänyt vain kaksi. Bayern on tällä kaudella paukuttanut maaleja 2,8 maalin ottelukeskiarvolla. Edellisessä 10 pelissään saksalaiset ovat osuneet 32 kertaa. Bayern jäi viimeksi maaleitta yli vuosi sitten hävitessään Arsenalille 0-2.

Kertoimet otteluun:

Manchester United 6,80 - Tasapeli 4,75 - Bayern München 1,46
Ensimmäinen maali Bayernille 1,33
Bayern tekee maalin molemmilla puoliajoilla 2,08
Bayern voittaa ja ottelussa yli 2,5 maalia 2,00