Mestarien liiga: Chelsea pääsee lähelle, muttei tarpeeksi lähelle


Chelsea-fanien päässä pyörii tänään vain yksi asia: 2-0. 2-0-voitto Paris Saint-Germainista riittää.

Lauantaina lukemat olivat 3-0, kun Jose Mourinhon suojatit kukistivat hyvävireisen Stoken ja nousivat väliaiakisesti Valioliigan kärkeen. Liigan kärkipaikka ei ole silmänlumetta, vaikka Chelsea-manageri niin väittäisikin.

Sitä edellisessä kotiottelussa Blues otti 6-0-voiton Arsenalista. Sitä ennen Galatasaray kaatui Stamford Bridgellä 2-0 ja Tottenham 4-0. Fanit siis tietävät, että Chelsea pystyy saalistamaan jatkopaikkaan riittävän tuloksen. Iso osatekijä siihen on se nolla, joka usein komeilee Stamford Bridgen tulostaululla vierasjoukkueen maalisarakkeessa.

Chelsea on pelannut kahdeksan peräkkäistä kotiottelua päästämättä maaliakaan. Manchester Unitedin Javier Hernandez on ainoa vieraspelaaja, joka on tämän vuoden puolella osunut Chelsean verkkoon. Meksikolaisenkin osuma oli vain viime hetkien lohdutusmaali ottelussa, joka päättyi Chelsean 3-1-voittoon.

Zlatan Ibrahimovicin poissaolo loukkaantumisen takia tulee vain vahvistamaan Chelsean luottamusta vahvan kotiputken jatkumiseen. 2-0-voitto siis riittäisi Chelsealle paikkaan Mestarien liigan välierissä. Viime viikolla Pariisissa Paris Saint-Germain voitti Chelsean 3-1.

Kyse ei ole siitä, pystyykö Chelsea pitämään vastustajansa hiljaisena omassa päässään. Kyse on siitä, riittääkö Bluesin tulivoima toisessa päässä.

PSG on päästänyt kaksi maalia samassa ottelussa vain kerran 15 viime kamppailussaan. Sekin ottelu päättyi 4-2-voittoon Toulousesta.

PSG on tottunut siihen, että Ibrahimovic on huomion keskipiste huikeine taidonnäytteineen. Tänään valokeilassa ovat Thiago Silvan, Thiago Mottan ja entisen Chelsea-puolustaja Alexin kaltaiset pelaajat. Kolmikon on pysyttävä tiiviinä Eden Hazardin, Willianin ja Oscarin liikettä ja hyökkäysvoimaa vastaan.

PSG on pitänyt nollan kolmessa edellisessä vierasottelussaan. Vastustajat eivät toki olleet yhtä kovia kuin tänään, mutta PSG pystyy pitämään ottelun tasaisena ja turhauttamaan isännät. Kaiken lisäksi Chelsealla on viime aikoina - ja itse asiassa läpi kauden - ollut hyökkääjäongelmia.

Mourinhon uskotaan luottavan puolikuntoiseen Samuel Eto'on. Todennäköisesti PSG:n puolustajat lähtevät kentälle luottavaisina, vaikka kamerunilaishyökkääjä onkin tehnyt lukuisia maaleja elintärkeissä paikoissa.

Chelsea tulee tekemään maalin, mutta otteluparin kannalta avainkysymys on se, milloin se maali syntyy.

PSG:n puolustus on riittävän tasokas pitääkseen nollan hyvinkin pitkään. Maaliton avausjakso voikin olla hyvä lähtökohta peleihin kertoimella 2,95. PSG:n jääminen maaleitta antaa kertoimen 2,35.

Myös puoliaika/lopputulos-kohteen yhdistelmä tasapeli/Chelsean voitto (4,75) houkuttelee, sillä Chelsea lähtee hakemaan raivokkaasti maaleja loppuhetkillä.

Maalintekijäveikkaus

Oscar ei ole ollut viime aikoina niin tehokas kuin hän parhaimmillaan on. Pienikokoinen brassi osaa kuitenkin iskeä tärkeissä paikoissa, joten onni voi kääntyä tänään. Oscarin avausmaalikerroin on 8,00 ja maalikerroin 3,85. John Terry tulee puolestaan olemaan vaarallinen erikoistilanteissa. Puolustajan maalikerroin on 11,00.

PSG saa tekopaikkansa todennäköisesti vastahyökkäyksistä. Nopea brassi Lucas Moura on hyvä ehdokas maalintekijäksi, jos hän on avauksessa. Mouran maalikerroin on 6,00.

Tulosveikkaus: 1-0 (7,50)

Pelivihje: Maaliton ensimmäinen puoliaika, 2,95.