Mestarien liiga: FC Kööpenhaminan pidettävä pää kylmänä Istanbulin hornankattilassa


Galatasaray 1.38 Tasapeli 4.80 FC Kööpenhamina 8.50

Tanskan mestari FC Kööpenhamina matkustaa keskiviikkona turkkilaisen suurseura Galatasarayn vieraaksi Istanbuliin. Kumpikin joukkue alkaa pikkuhiljaa päästä iskuun.

Joukkueet ovat Mestarien liigan B-lohkon peränpitäjiä. Lohkoa johtaa suvereenisti Real Madrid, joka voitti Galatasarayn tylysti 6-1 ja FC Kööpenhaminan lähes yhtä musertavasti 4-0.

Galatasaray vei viime kaudella Turkin mestaruuden selvin lukemin, mutta kesätauon jälkeen joukkueen tähdillä on ollut Turkin liigassa kovin vaikeaa. Tällä hetkellä jättiseuran sarjasijoitus kotiliigassa on vaatimaton yhdestoista. Kärjessä seilaava viime kauden hopeamitalisti Fenerbahce on jo 10 pistettä edellä.

Myös Ståle Solbakkenin luotsaama FCK majailee omassa liigassaan keskikastissa, mutta Galatasarayn tavoin tanskalaiset pääsevät keskiviikon otteluun voitto allaan. FC Kööpenhamina kukisti viikonloppuna Tanskan liigassa AaB:n kotonaan 3-0, ja yhdeksästä viime liigaottelusta vain yhdeksän on päättynyt valkopaitojen tappioon.

Uusi Galatasaray-valmentaja Roberto Mancini keskustelee Didier Drogban kanssa kesken Torinossa pelatun Juventus-ottelun.

Tämän kauden Mestarien liigassa FCK on yhä voitoitta. Ennen Real Madrid -tappiota se pelasi kotonaan Parkenilla 1-1-tasapelin Juventuksen kanssa. Sama pätee keskiviikon vastustajaan, joka pelasi viime kierroksella niinikään tasapelin samaista Juventusta vastaan. Loppulukemat Torinossa olivat 2-2.

FC Kööpenhaminan ja Galatasarayn välisen ottelun voittajiin lukeutuu lähes varmasti ainakin Juventus, joka kohtaa samanaikaisesti Real Madridin toiveenaan nousta lohkon kakkospaikalle. Ottelun tärkeyttä ei siis voi väheksyä. Kamppailu on hyvinkin ratkaiseva sen kannalta, kumpi joukkue nappaa lohkon kolmossijan ja pääsee jatkamaan europelejään Eurooppa-liigassa.

FCK:n odotetaan lähtevän otteluun seuraavalla avauskokoonpanolla:

Wiland
Jacobsen, Mellberg, Sigurdsson, Bengtsson
Gislason, Delaney, Claudemir, Braaten
Jørgensen
Santin 

Galatasarayn seurajohto päätti vaihtaa valmentajaa huonon alkukauden jälkeen. Joukkuetta luotsaa nyt italialainen Roberto Mancini. Turkkilaiset ovat voittaneet kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain yhden, jos mukaan lasketaan sekä Turkin että Mestarien liigat. Se ainoa voitto tuli menneenä viikonloppuna, jolloin Karabukspor kaatui kotikentällä 2-1 Wesley Sneijderin kahdella maalilla.

Galatasarayn riveistä löytyy Sneijderin, Drogban, Burak Yilmazin ja Felipe Melon kaltaisia tähtiä, joten on sanomattakin selvää, että tanskalaiset joutunevat kovan paineen alle. On kuitenkin huomionarvoista, että Galatasaray ei ole onnistunut pitämään nollaa kertaakaan kuudessa viime ottelussaan. FC Kööpenhamina pääsee siis kaikella todennäköisyydellä kokeilemaan Galatasarayn maalivahti Fernando Musleran näppien pitävyyttä.

Kööpenhaminan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että Johan Wilandin, Olof Mellbergin, Lars Jacobsenin, César Santinin ja Daniel Braatenin kaltaiset kokeneet pelaajat pitävät päänsä kylmänä ja luovat rauhaa koko joukkueeseen. Galatasarayn kotiareena on nimittäin maailmankuulu korviahuumaavasta metelistään. Jos FCK menee paniikkiin, peli on menetetty.

Niin tuskin käy. Tulosveikkauksessa hyviä poimintoja lienevät kotivoitot lukemin 2-1 (8,50) ja 3-1 (12,50). Kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa antaa kertoimen 1,80.

Parhaat vedot

Galatasaray voittaa, 1,38
Yli 2,5 maalia, 1,57
Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,80

Lyö vetoa Mestarien liigasta täällä!