Mestarien liiga: HJK suosikki kotonaan FK Rabotnickia vastaan


HJK ja Makedonian mestari FK Rabotnicki kohtaavat keskiviikkona toistamiseen Mestarien liigan toisella karsintakierroksella. Skopjessa viikko sitten pelattu 0-0-tasapeli antoi HJK:lle melko hyvät lähtökohdat kotiotteluun, mutta turvallisuuden tunteeseen ei ole varaa.

Rabotnicki pelasi ensimmäisessä osaottelussa rohkeasti ja pyrki avaamaan peliä alhaalta asti lyhyillä syötöillä. Skopjelaisjoukkue ei suinkaan vetäytynyt kyttäämään vastaiskuja. Esimerkiksi vasen laituri Taulant Sulejmanov ja kymppipaikalla pelannut Daniel Avramovski tekivät peliä hyvin. Todellisia maalintekopaikkoja Rabotnickilla ei kuitenkaan ollut. Suuri syy siihen oli se, että kärjessä aloittanut norjalaishankinta Chuma Anene pelasi todella heikon ottelun eikä ollut minkäänlainen uhka HJK:n puolustukselle.

HJK loi joitakin hyviä maalintekopaikkoja, mutta nekin pystyi laskemaan yhden käden sormin. Esimerkiksi Robin Lodilla ja Macoumba Kandjilla oli omat tilaisuutensa, mutta Rabotnickin maalilla yllättäen aloittanut 19-vuotias Damjan Siskovski pelasi vakuuttavan ottelun. HJK:n pallollinen pelaaminen oli varsin hidasta ja ennalta-arvattavaa, minkä ansiosta Rabotnicki pääsi usein varsin helpolla.

Ottelun kulkuun saattoi vaikuttaa se, että HJK tunsi vastustajansa vain videolta. Viime kevään jälkeen selvästi muuttuneella Rabotnickilla oli takanaan vain harjoitusotteluita. Mahdollisten yllätysten varalta HJK:n peli saattoi olla tietoisesti varovaista. Helsingissä peli lienee rohkeampaa, sillä HJK tuntee nyt Rabotnickin pelitavan paremmin. Lisäksi ottelu on pakko voittaa, ja jatkoajalle tai jopa rangaistuspotkukilpailuun joutuminen ei palvelisi HJK:ta lainkaan.

Rabotnicki osoitti kuitenkin, että sillä on rahkeita HJK:n haastamiseen vieraissakin, jos se uskaltaa pelata yhtä rohkeasti kuin kotonaan ja saa hyökkäyspäähänsä lisää terävyyttä. Viikko sitten Anene tuli kesken ottelun vaihtoon, jolloin Kike Markoski siirtyi laiturin paikalta kärkeen. Ei olisi yllätys, mikäli Anene saisi tänään tyytyä paikkaan penkillä.

HJK pääsee otteluun parhaalla miehistöllään. Lauantaina SJK:ta vastaan Kandji huilasi, ja Mikael Forssell ja Oussou Konan loivat päävalmentaja Mika Lehkosuolle ongelman iskemällä maalin mieheen. Todennäköisesti Forssellia ja Konania liikkuvampi ja terävämpi Kandji on kuitenkin avauksessa Rabotnickia vastaan alkuperäisen suunnitelman mukaan. Myös Teemu Tainio ja Mika Väyrynen palaavat avaukseen. Kenties suurin kysymysmerkki on vasemman pakin tontti. Veli Lampi pelasi pakkina Skopjessa, Gideon Baah SJK:ta vastaan. Loukkaantuneena ollut keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller tekee paluuta ja on pelannut jo kahdessa edellisessä ottelussa.

Kertoimien valossa HJK on selvä suosikki voittamaan ottelun varsinaisella peliajalla. Kerroin HJK:n voitolle 90 minuutin aikana on 1,40.

Pelivihje: Alle 2,5 maalia, 1,87. Ensimmäisessä osaottelussa ei maalintekopaikoilla juhlittu. Rabotnicki puolustaa todennäköisesti varsin tiiviisti, eikä HJK suinkaan päässyt helpolla Skopjessakaan. Todennäköisimmät lopputulokset ovat niukkoja kotivoittoja. Kertoimien valossa on täysin 50/50, tehdäänkö ottelussa yli 2,5 maalia. Under vaikuttaa kuitenkin tätä todennäköisemmältä, joten peli vähämaalisen illan puolesta on paikallaan.

Kertoimet
HJK-FK Rabotnicki

1: 1,40
X: 4,25
2: 7,00

Lyö vetoa ottelusta täällä!