Mestarien liiga: HJK tarvitsee hyvän tuloksen kotonaan


HJK kohtaa keskiviikkona Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella kotonaan Kyproksen mestari Apoelin. Voittaja etenee Mestarien liigan karsintojen pudotuspelikierrokselle, häviäjä Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle.

HJK:n vastustaja muistetaan ennen kaikkea parin vuoden takaisesta Mestarien liigan puolivälieräpaikasta. Nykyjoukkue ei kuitenkaan ole samaa tasoa. Viime kaudella Apoel voitti Eurooppa-liigan lohkovaiheessa vain yhden ottelun, ja pääsi sinnekin takaportin kautta. Joukkue hävisi Mestarien liigan karsinnoissa slovenialaiselle Mariborille ja Eurooppa-liigan karsinnassa Belgian Zulte Waregemille, mutta pääsi lohkovaiheeseen, koska Fenerbahce asetettiin europelikieltoon.

Kotimaansa liigankin seura aloitti takkuillen. Giorgos Donisin tultua valmentajaksi kelkka kuitenkin kääntyi, ja lopulta Apoel vei niukasti liigamestaruuden ja nousi myös triplamestariksi (liiga, cup, supercup).

Laatua joukkueessa on kuitenkin edelleen. Lähes kaikki joukkueen kyproslaiset pelaajat edustavat maansa maajoukkuetta. Hyökkäyspäässä Apoelin vaarallisin pelaaja on todennäköisesti Tomas De Vincenti. Tammikuussa seuraan tullut argentiinalainen teki Kyproksen liigassa kevään aikana 12 maalia 16 ottelussa.

Sattuma tuo Helsinkiin myös yhden entisen HJK-pelaajan, brassihyökkääjä Gustavo Manducan, joka edusti helsinkiläisseuraa 1998-99. Viime kaudella nyt 34-vuotias pelaaja oli Apoelin paras maalintekijä. Harjoitusottelussa loukannut Manduca ei tosin välttämättä pysty pelaamaan Helsingissä.

Apoelille ottelu on kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu. Tosipelien puutteesta voi olla HJK:lle hyötyä, mutta toisaalta vastustajan kuvioita on vaikea ennakoida. Harjoitusotteluissaan Apoel on pelannut useilla eri ryhmityksillä.

HJK:lle tärkeintä olisi välttää vierasmaali. Se vaatii tiivistä puolustuspeliä, mitä lauantaina FC Interin vieraana ei nähty. Inter iski Klubin verkkoon kolme palloa. Samaan on pystynyt tällä kaudella vain FC Lahti huhtikuussa. Yhdestä huonosta ottelusta ei tosin välttämättä kannata hätkähtää, sillä muuten HJK:n puolustus on viime aikoina ollut hyvin pitävä. Toppariksi siirtynyt Markus Heikkinen on esittänyt puolustuslinjassa loisto-otteita.

Ottelun alku lienee tunnusteleva, sillä HJK ei varmuudella tiedä, millä tavalla Apoel lähtee ottelua pelaamaan. Ennemmin tai myöhemmin Klubin on kuitenkin pyrittävä toden teolla maalintekoon, sillä sen on saatava kotiottelustaan hyvä tulos. Vierasmaalin välttäminen on avainasia, mutta vain voitto antaisi HJK:lle aidosti hyvät lähtökohdat viikon kuluttua Nikosiassa. Apoel saattaa suostua luovuttamaan ottelun hallinnan HJK:lle, sillä vahva kotijoukkue luottaa varmasti itseensä ensi viikolla Kyproksella.

Pelivihje: Molemmat joukkueet eivät tee maalia, 1,76

Lyö vetoa ottelusta täällä!