Mestarien liiga: Juventus vierailee Tanskassa


FC Kööpenhamina 10.00 Tasapeli 4.90 Juventus 1.36

FC Kööpenhaminalla on tosi kyseessä. Kotoisessa liigassa tilanne on ollut sellainen jo jonkin aikaa: suurseura on Tanskan liigassa vasta kymmenentenä kerättyään vain seitsemän pistettä.

Mestarien liigan lohkovaiheavauksessaan FCK kohtaa Italian mestari Juventuksen. Lähtökohdat voisivat olla paremmatkin, sillä Kööpenhaminan edellinen kotivoitto on maaliskuulta (2-1-voitto AC Horsensista).

Kaiken kurjuuden keskellä FC Kööpenhamina on kuitenkin parantanut peliään. Puolitoista kuukautta sitten Randersille kärsimänsä 1-3-kotitappion jälkeen joukkue on pelannut viisi ottelua tappioitta. Saldo tosin koostuu vain yhdestä voitosta ja neljästä tasapelistä.

Maailman parhaimmistoon lukeutuvaa Juventusta vastaan tasapeli olisi kuitenkin oikein hyvä tulos. Viime kaudella Tanskan Mestarien liiga -edustaja FC Nordsjälland ylsi Juventusta vastaan juurikin 1-1-tasapeliin Kööpenhaminassa pelatussa "kotiottelussaan". Jos FC Kööpenhamina nappaa tasapelipisteen, se pelaa jo seitsemännen peräkkäisen tappiottoman kotiottelunsa Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Ståle Solbakkenin miehistöä eivät rasita loukkaantumishuolet, joten Kööpenhamina saa jalkeille parhaan mahdollisen avauskokoonpanonsa. Joukkueen avaus on todennäköisesti seuraava:

Wiland

Jacobsen - Sigurdsson - Mellberg - Bengtsson

Bolaños - Claudemir - Kristensen - Delaney

Jörgensen

Adi
 

Juventus-valmentaja Antonio Conte on nostanut seuransa takaisin eurojalkapallon huipulle.
 

Juventukseltakin sivussa on vakiopelaajista vain Claudio Marchisio. Valmentaja Antonio Conte sanoi lehdistötilaisuudessa aikovansa kierrättää pelaajistoaan. Juventus pelasi lauantaina kovan ottelun Interiä vastaan ja päätyi 1-1-tasapeliin.

Italialaislehdistössä spekuloidaan, että Conte antaisi Andrea Barzaglille lepoaikaa ja peluuttaisi tämän tilalla Angelo Odbonnaa. Mirko Vucinic saattaa tehdä tilaa Fabio Quagliarellalle, joka asettuisi hyökkäykseen Carlos Tevezin rinnalle.

On mielenkiintoista nähdä, miten Kööpenhaminan takellellut hyökkäyspeli sujuu kolmen puolustajan linjaa vastaan. Tanskan liigassa kaikki joukkueet pelaavat yleensä neljän puolustajan linjalla.

Kotijoukkueella riittää kuitenkin enemmän töitä puolustuspäässä. Juventuksen 4-0- ja 4-1-voitot Laziosta Italian supercupissa ja Serie A:ssa kertovat omaa kieltään siitä, kuinka tehokas Juve voi parhaimmillaan olla. Lazio on normaalisti varsin tiiviisti puolustava ryhmä. Erityisesti Carlos Tevez ja hyökkääjä Arturo Vidal ovat olleet tehokkaita. Viimeksimainittu on tällä hetkellä elämänsä iskussa ja kuuluu pelipaikkansa parhaisiin pelaajiin.

Kööpenhaminan kannalta ensimmäiset 25-30 minuuttia ovat todella tärkeitä. Jos Kööpenhamina pitää sinä aikana maalinsa puhtaana, sen itseluottamus ja usko hyvään tulokseen kasvavat. Vaikka joukkue on parantanut peliään viime viikkoina, sen saa edelleen helposti pois tolaltaan parin vastoinkäymisen myötä.

Kööpenhaminan uusi hyökkääjä Fanendo Adi joutuu heti kovaan testiin Leonardo Bonuccia ja Giorgio Chielliniä vastaan. Nigerialaiselta vaaditaan todella hyvää onnistumista pääpelissä.

On vaikea kuvitella, että Juventus kompuroisi Parkenilla, vaikka niin kävikin vuosi sitten FC Nordsjällandia vastaan. Jos Vanha Rouva pääsee kahden maalin etumatkalle, se hidastanee tempoa ja antaa pelaajilleen lepoaikaa. Esimerkiksi 0-2-vierasvoitto (kerroin 6,75) ei yllättäisi.

Parhaat vedot

Juventus (-1) voittaa, 2,02
Arturo Vidal tekee maalin, 3,50

Lyö vetoa ottelusta täällä!