Mestarien liiga: Milanilla loukkaantumishuolia


AC Milan-luotsi Massimiliano Allegri joutuu tulemaan toimeen ilman useita runkopelaajia ja nostamaan apuja seuran Primavera-joukkueesta, mutta kotiottelussa Celticiä vastaan kömmähdystä ei saisi tulla. Skottijoukkue ylsi viime vuonna Mestarien liigan pudotuspeleihin asti ja tulee nyt San Sirolle tavoittelemaan vähintään tasapeliä.

Kokoonpanot

Milanin poissaolijoiden lista on pitkä. Ainakin Alessandro Matri saa tilaisuutensa hyökkäyksessä Mario Balotellin kanssa. Hyökkäyskaksikon takana pelintekijänä häärii Valter Birsa, sillä Kakà on loukkaantunut. Vasempana pakkina pelaa Kevin Constant.

Celtic-luotsi Neil Lennon oli kentällä vuonna 2007, kun AC Milan pudotti Celticin Kakan jatkoaikamaalilla. Celtic pelaa peribrittiläisellä 4-4-2-ryhmityksellä. Joe Ledleyn pelikunto ratkeaa vasta aivan ottelun alla. Hyökkäyksessä aloittavat Georgios Samaras ja Anthony Stokes. Teemu Pukki aloittaa penkillä.

Vire

Milan piipahti lauantaina Torinon vieraana eikä vakuuttanut. Joukkue ei ole tasapainossa, ja Torino pääsi useasti vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Nigel de Jong pelaa puolustuslinjan edessä, ja hänellä on tärkeä rooli pallojen riistämisessä ja linjan suojelemisessa. Torinossakin de Jong oli Milanin parhaita pelaajia.

Celtic on Skotlannin liigassa toisena. Liigaa johtava Inverness on kuitenkin pelannut yhden ottelun enemmän. Lauantaina Celtic kukisti Heartsin 3-1.

Aiemmat kohtaamiset

Joukkueet ovat kohdanneet Milanossa neljä kertaa. Kauden 1968-69 Euroopan Cupissa joukkueet pelasivat San Sirolla 0-0-tasapelin, mutta Milan voitti Glasgow'ssa ja meni välieriin. Kauden 2004-05 Mestarien liigan lohkovaiheessa Milan voitti 3-1, kauden 2007-08 lohkovaiheessa lukemat olivat 1-0. Kauden 2006-07 ensimmäisellä pudotuspelikierroksella skotit ylsivät Celtic Parkilla 0-0-tasapeliin, mutta Milanossa Milan voitti jatkoajan jälkeen 1-0 ja meni puolivälieriin.

Kertoimet

Milan on selvä suosikki kertoimella 1,47, mutta isäntien on syytä suhtautua otteluun varovaisesti. Poissaoloja on paljon, ja Celtic osoitti viime kaudella Barcelonaa vastaan, että se osaa pitää liinat kiinni. Yksi houkuttelevimmista vedoista onkin puoliaika/lopputulos-kohteen yhdistelmä taukotasapeli/kotivoitto (4,10). Maalijuhlaa tuskin nähdään. Alle 2,5 maalin kerroin on 1,90.

Lyö vetoa ottelusta täällä!