Mestarien liiga: Real Madrid ei joudu historian uhriksi


Huhtikuun 24. päivän ilta vuonna 2013 on kirjattu kohokirjaimin Real Madridin lähihistoriaan. Silloin Robert Lewandowski teki neljä maalia, kun Borussia Dortmund voitti Mestarien liigan välierien ensimmäisen osaottelun Real Madridia vastaan 4-1.

Historian erityispiirre on kuitenkin se, että sitä tehdään koko ajan lisää. Viime keskiviikkona Real Madrid sai kostonsa, kun se voitti Dortmundin kotonaan 3-0. Sen myötä puolivälierän toinen osaottelu tänään on Los Blancosille lähinnä iltakävely.

Joukkue itse ei sitä tietenkään myönnä. Tällä kertaa oli Gareth Balen vuoro toimia kliseeautomaattina ja luvata, että joukkue suhtautuu Dortmund-kamppailuun kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Valmentaja Carlo Ancelotti tulee nimeämään Cristiano Ronaldon joukkueeseensa, vaikka portugalilaistähti oli sivussa viikonlopun Real Sociedad -voitosta loukkaantumisen takia.

Tällä hetkellä Balen tähti loistaa kuitenkin kirkkaampana kuin Ronaldon. Walesilaisella on takanaan kenties hänen Real Madrid -uransa pawras viikko, kuten Realin omillakin nettisivuilla todettiin.

Bale on iskenyt neljä maalia viimeisen viikon aikana. Kaksi niistä syntyi ensimmäisessä osaottelussa Dortmundia vastaan. Laituri on kaikella todennäköisyydellä jälleen avauksessa. Ottelun ennakkoasetelmista kaiken kertoo se, että kerroin Real Madridin jatkopaikalle on 1,01.

Dortmund voi aiheuttaa Madridille vaikeuksia ja tehdä maalinkin. Kuten Marco Reuskin myönsi, Dortmundin on kuitenkin pelattava paljon paremmin kuin ensimmäisessä osaottelussa tai viikonlopun Wolfsburg-voitossa (jossa Dortmund nousi tappioasemasta 2-1-voittoon Lewandowskin ja Reusin osumilla).

2-1 ei riitä Dortmundille tänään, eikä riitä myöskään viime kauden 4-1-voiton toisinto, sillä Dortmund ei tehnyt Madridissa vierasmaalia.

Avausosan selkeiden loppunumeroiden takia Madridin voittokerroin 2,15 on riskivalinta. Parempi vaihtoehto on kenties yli 3,5 maalia kertoimella 2,25.

Jos Karim Benzema ja Reus ovat avauksessa, veto sen puolesta, että Benzema tekee kaksikosta enemmän maaleja, on harkitsemisen arvoinen kertoimella 3,25. Real on tehnyt maalin kummallakin puoliajalla seitsemässä tämän kauden yhdeksästä Mestarien liigan ottelustaan, ja putken jatkumisen kerroin 2,50 on houkutteleva.

Maalintekijäveikkaus

 

Bale on tällä hetkellä Madridin kuumin pelaaja. Pieni panostus Balen kahden maalin illalle (15,00) on paikallaan. Turvallisempi ratkaisu on valita peleihin yksinkertaisesti Balen onnistuminen maalinteossa kertoimella 2,90.

Isco teki Balen tavoin maalin viikko sitten. Kerroin nuoren espanjalaisen osumalle on 3,55. Myös Angel Di Marian odotetaan olevan avauskokoonpanossa. Hänen kertoimensa on 3,95.

Dortmundin puolelta Lewandowski ei pelannut avausosassa, mutta tänään hän on mukana. Puolalaisen avausmaalikerroin on 6,00.

Tulosveikkaus: 1-3 (14,00)

Pelivihjeet

Yli 3,5 maalia, 2,25
Gareth Bale tekee maalin, 2,90