Mestarien liiga: Rooney maalaa Ateenassa


Ennen Olympiakosin ja Manchester Unitedin välistä mittelöä otsikoissa pyörivät hyökkääjät. Toinen heistä on houkuteltu siirtymään isolla summalla, toiselle maksetaan valtava rahamäärä, jotta hän ei siirtyisi.

Konstantinos Mitrogloun piti pelata Ateenassa, mutta hän katsoo ottelun kotisohvallaan Länsi-Lontoossa. Mitroglou vaihtoi yllättäen Mestarien liigan pudotuspelit Olympiakos-nutussa Valioliigan putoamistaistoon Fulhamin riveissä. Mitroglou teki Cottagers-debyyttinsä viikonlopun vierasottelussa West Bromwichia vastaan.

Olympiakosilta puuttuu siis hyökkääjä, joka on tällä kaudella tehnyt seura- ja maajoukkueessaan 21 maalia 24 ottelussa. Tämä antaa Manchester Unitedille mahdollisuuden keskittyä omaan hyökkäyspeliinsä ja pallon toimittamiseen kärkimiehilleen, joista kumpikin osui viikonloppuna Crystal Palacen verkkoon.

Robin van Persien rankkarimaalissa ei ollut mitään ihmeellistä. Rooney sen sijaan teki vuoden ensimmäisen maalinsa tilanteessa, jossa monet etsivät syytä kyseenalaistaa hänen sitoutumisensa. Taustalla on Rooneyn tekemä jatkosopimus, joka takaa hänelle 300 000 punnan viikkopalkan. Niitä syitä ei viikonloppuna tarjoutunut. Rooney on avainasemassa, kun United matkustaa Kreikkaan.

Voitto Selhurst Parkilla oli surullista alkuvuotta pelaavalle Unitedille vasta vuoden kolmas. Joukkue on hävinnyt tänä vuonna jo kuudesti (jos mukaan lasketaan rankkaritappio) ja pelannut kaksi tasapeliä. Tappioista kuitenkin vain yksi tuli sen jälkeen, kun Rooney ja van Persie pääsivät jälleen samanaikaisesti kentälle.

Mestarien liiga on ainoa kilpailu, jonka United voi vielä voittaa tällä kaudella, joten´manageri David Moyes rukoilee hyökkääjiensä onnistumisia. Olympiakos on kuitenkin todella vahva puolustusjoukkue. Kreikan liigassa se on pelannut 26 ottelua tapioitta ja päästänyt vain yhdeksän maalia. Siitä huolimatta Rooneylla riittää eväitä isäntien puolustuksen rikkomiseen ja tärkeän vierasmaalin iskemiseen.

Englannin maajoukkuehyökkääjän maalikerroin on 2,75 ja avausmaalikerroin 6,00. Olympiakos ei ole tottunut häviämään otteluita, joten United olisi todennäköisesi melko tyytyväinen 1-1-tasatulokseen ennen toista osaottelua.

Kyseisen tuloksen kerroin on 6,50. Tasapelikerroin on 3,35, ja kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa antaa panoksen takaisin 1,95-kertaisena.

Kokoonpanot

Mitrogloun lisäksi Olympiakosilta puuttuu entinen Barcelona- ja Real Madrid -hyökkääjä Javier Saviola, joka joutui jättämään ottelun kesken, kun Olympiakos voitti viikonloppuna OFI Creten 4-0. Saviolan korvasi 22-vuotias serbialainen Marko Scepovic, joka teki hattutempun. Entinen United-maalivahti Roy Carroll istuu vaihtopenkillä.

Phil Jones ja Jonny Evans ovat todennäköisesti jälleen sivussa Unitedin kokoonpanosta. Moyes saattaa siis luottaa kokeneeseen topparipariin Nemanja Vidic-Rio Ferdinand. Juan Mata edusti Chelseaa Mestarien liigassa aiemmin tällä kaudella, joten hän on edustuskelvoton. Danny Welbeck ja Nani ovat loukkaantuneina.

Vire

Olympiakos ei ole hävinnyt yhtäkään ottelua tämän kauden Kreikan liigassa. Vain Paris Saint-Germain on voittanut kreikkalaisjoukkueen tällä kaudella. PSG teki tempun sekä kotona että vieraissa, kun joukkueet kohtasivat Mestarien liigan alkulohkossa. Olympiakos on pitänyt nollan 17 kertaa 24:ssä edellisessä ottelussaan.

Kuten todettua, Unitedin vuosi ei ole alkanut kovinkaan lupaavasti. 16:sta edellisestä Mestarien liigan vierasottelustaan Red Devils on kuitenkin hävinnyt vain kaksi. Moyesin alaisuudessa United on jäänyt vieraskentällä maaleitta vain Liverpoolia, Real Sociedadia ja Arsenalia vastaan. Kaikissa muissa kauden 16:ssa vierasottelussaan United on osunut.

Maalintekijäveikkaus

Rooney (avausmaalikerroin 6,00, maalikerroin 2,75) on tämän kohteen ykkösnimi.

Van Persien maalikerroin 2,40 on hieman pienempi. Matan poissaollessa nuori Adnan Januzaj on todennäköisesti avauksessa, ja hänen ensimmäisen Mestarien liiga -maalinsa kerroin on kiinnostava 4,60.

Viikonloppuna hatullisen tulittanut Scepovic on Saviolan todennäköinen korvaaja. Serbialaisen maalikerroin on 4,50. Kerroin Olympiakosin Arsenal-laina Joel Campbellin onnistumiselle maalinteossa on 5,00.

Tulosveikkaus: 1-1 (6,50)

Pelivihjeet

Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,95
Wayne Rooney tekee maalin, 2,75

Lyö vetoa ottelusta täällä!