Mestarien liiga: tähtien poissaolot tasoittavat voimasuhteita Pietarissa


Päästäkseen Mestarien liigan jatkopeleihin Borussia Dortmund tarvitsi kaksi kertaa enemmän pisteitä alkulohkossaan kuin Pietarin Zenit. Dortmund pääsi kuitenkin tavoittelemaan toista peräkkäistä tähtipalloliigan finaaliaan.

Viikonlopun yllättävä 0-3-tappio rämpivän Hamburger SV:n vieraana kuitenkin kertoo, että kaikki ei ole keltamustien leirissä hyvin. Avainpelaajien poissaolot ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että sarjakärki Bayern München on karannut Bundesliigassa jo 19 pisteen päähän.

Dortmundin sairastuvalla majailevat Sven Bender, Neven Subotic, Jakub Blaszczykowski, viime vuoden finaalissa Dortmundin maalin tehnyt Ilkay Gündogan sekä mahdollisesti Mats Hummels. Marco Reus palasi kokoonpanoon HSV-tappiossa, mutta tilanne ei silti ole optimaalinen.

Saksalaisjoukkueella on kuitenkin tarpeeksi laatua Zenitin kukistamiseen. Zenit keräsi alkulohkossaan kuusi pistettä. Se on kaikkien aikojen alhaisin pistemäärä, jolla Mestarien liigassa on edetty alkulohkosta jatkoon. Joulukuussa Zenit hävisi viimeisen alkulohko-ottelunsa Austria Wienille 1-4, eikä pietarilaisjoukkue ole sittemmin pelannut kilpailullista ottelua. On kuitenkin mahdollista, että Dortmund pystyy ratkaisemaan otteluparin vasta toisessa osaottelussa.

Stadionilla saattaa olla aavemainen tunnelma, sillä joidenkin fanien rasistisen käytöksen vuoksi Zenitin on pidettävä osa katsomoista suljettuna. Itse ottelussa kauneusarvot ovat toissijaisia.

Dortmundin kerroin on pelikelpoinen 1,82. Paremman vastineen sijoitukselle tuovat kuitenkin pelit tasaisen ottelun puolesta. Zenit on päästänyt enemmän kuin yhden maalin vain neljä kertaa 16:ssa edellisessä Mestarien liigan kotiottelussaan.

Alle 2,5 maalin kerroin on 2,18 ja Dortmundin 1-0-voiton kerroin 9,00.

Kokoonpanot

 

Rubin Kazanista tullut venezuelalaishyökkääjä Salomon Rondon tekee todennäköisesti debyyttinsä sekä Zenitissä että Mestarien liigassa. Zenitin joukkue on terve, mutta pelituntuma on kysymysmerkki, sillä pietarilaiset ovat pelaneet viime aikoina vain harjoitusotteluita.

Edellämainitut poissaolot ovat kova isku Dortmundille. HSV-tappiossa toisen jakson pelannut Reus on kuitenkin todennäköisesti avauksessa. Ottelun ratkettua valmentaja Jürgen Klopp vaihtoi Robert Lewandowskin ja Kevin Grosskreutzin kentältä säästääkseen heitä tähän otteluun.

Vire

Zenitin iskukyvystä on vaikea sanoa mitään, koska se ei ole pelannut kilpailullisia otteluita. Lähiaikojen harjoitusotteluissaan Zenit on voittanut TsSKA Moskovan, Transin ja Metallurg Donetskin, mutta myös hävinnyt Shahtar Donetskille ja Metalist Harkovalle. Luciano Spallettin suojatit ovat Venäjän liigassa jaetulla kärkipaikalla. 16:sta edellisestä Mestarien liigan kotiottelustaan Zenit on hävinnyt vain yhden.

Dortmundin tappio Hampurissa katkaisi keltamustien kymmenen ottelun tappiottoman putken, jonka aikana Dortmund voitti yhdeksän ottelua ja teki 31 maalia. Mestarien liigassa Dortmund voitti kaksi alkulohkovaiheen viimeistä vierasotteluaan Marseillea ja Arsenalia vastaan. Ennen sitä joukkue voitti kuitenkin vain yhden 11:stä edellisestä Mestarien liigan vierasottelustaan. Viime vuoden pudotuspeleissä Dortmund ei voittanut yhtäkään osaottelua vieraskentällä matkallaan finaaliin.

Maalintekijäveikkaus

Robert Lewandowski on odotetusti suosikki tässä kohteessa (avausmaalikerroin 4,20, maalikerroin 2,25). Parempia vaihtoehtoja ovat kuitenkin puolalaisen joukkuekaverit.

Pierre-Emerick Aubameyang ja Henrikh Mkhitaryan pelaavat ensimmäistä kauttaan Dortmundissa. Kumpikin on osoittanut olevansa vaarallinen maalinsylkijä. Gabonilaisen Aubameyangin avausmaalikerroin on 5,50 ja maalikerroin 2,55. Armenialaisen Mkhitaryanin vastaavat kertoimet ovat 7,00 ja 3,20.

Tulosveikkaus: 0-1 (9,00)

Pelivihjeet:

Alle 2,5 maalia, 2,18
Tasapeli (ottelun alkutilanne 1-0), 3,95

Lyö vetoa ottelusta täällä!