Mestarien liigan finaali: Ronny Johnsenin asiantuntijavihjeet


Mikä vuosi tämä on ollut saksalaiselle jalkapallolle! Bundesliigan jättiläiset ovat pyyhkineet lattiaa muulla Euroopan futiseliitillä. Se kertoo omaa kieltään siitä, kuinka kovaksi sarjaksi Saksan pääsarja on viime vuosina muodostunut. Dortmund selvisi kuolemanlohkosta ja esitti hienoja otteita Manchester Cityä, Real Madridia ja Ajaxia vastaan. Bayern Münchenin matka jatkopeleihin oli helpompi, sillä sen alkulohkovastustajat olivat BATE Borisov, Lille ja Valencia.

Tuore Saksan mestari on pelannut Euroopan Cupin ja Mestarien liigan historiassa yhdeksän kertaa finaalissa ja voittanut pokaalin neljästi. Kerroin sille, että Bayern vie Mestarien liiga -pokaalin Müncheniin, on 1,38.

Minulla on tietysti omakohtaistakin kokemusta Bayernin kohtaamisesta Mestarien liigan finaalissa. Muistan vuoden 1999 finaalin ja sen kevään historiallisen triplan kuin eilisen. Teddy Sheringham ja Ole Gunnar Solskjær nousivat sankareiksemme, kun tappio näytti jo varmalta.

Ilon ohella nousumme tappioasemasta herätti minussa myös suurta helpotusta, sillä olin itse syyllinen Bayernin maaliin! Jo kuudennella peliminuutilla rikoin Carsten Janckeria, ja erikoistilanne-ekspertti Mario Basler ampui vapaapotkun maaliin.

Kumpikaan tämän vuoden finaaleista ei jarruttele. Dortmund on tehnyt 12 maalia tämän vuoden pudotuspeleissä, joissa se on kaatanut Shahtar Donetskin (yhteismaalein 5-2), Malagan (3-2) ja Real Madridin (4-3). Bayern pistää vielä paremmaksi; se teki 14 maalia Arsenalin, Juventuksen ja Barcelonan verkkoon! Yli 2,5 maalin kerroin on 1,72.

Maalinteosta puheenollen, Dortmundin Robert Lewandowski on tehnyt minuun ison vaikutuksen tällä kaudella. Manchester Unitedin kerrotaan olevan kiinnostunut hänestä. Se ei ole ihme, sillä tällä kaudella Lewandowski on tehnyt 31 prosenttia Dortmundin Bundesliiga-maaleista ja käsittämättömät 44 prosenttia Mestarien liiga -osumista. Lewandowskin maalikerroin on 2,80.

Kummallakin joukkueella on vahva keskikenttä, mutta Bayernilla taitaa olla pieni etu. Javi Martinez hoitaa rikkomisen, Bastian Schweinsteiger jakaa palloa. Franck Ribery, Arjen Robben ja Thomas Müller aiheuttavat Dortmundin puolustukselle päänvaivaa. Kerroin sille, että hyvävireinen Müller tekee ottelun viimeisen maalin, on 5,75.

Joukkueet tuntevat toisensa ja pelistä tullee tasainen. Minun kirjoissani Bayern on niukka ennakkosuosikki, koska sillä on valtavasti kokemusta suurista otteluista.

Parhaat vedot

Kumpikin joukkue tekee maalin, 1,67
Bayern München voittaa varsinaisella peliajalla, 1,73.

Ronny Johnsen

Kirjoittaja on norjalainen entinen huippupuolustaja tai puolustava keskikenttäpelaaja, joka edusti kotimaansa seurojen lisäksi Besiktasia, Manchester Unitedia, Aston Villaa ja Newcastlea. Hän voitti Manchester Unitedissa Mestarien liigan vuonna 1999.

Lyö vetoa Mestarien liigan finaalista täällä!