Shefki: Celticin kotiyleisö vaatii tulosta


Skottikentät tunteva Unibetin futislähettiläs Shefki Kuqi sanoo Euroopan kovimman kotiyleisön odottavan Teemu Pukin Celticiltä tulosta Barcelonaa vastaan. Illan huippuottelussa Kosovon härkä uskoo Arsenaliin.

Viime kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa Barcelonan sensaatiomaisesti kotonaan kaatanut Celtic lähtee illan otteluun suuren yleisön silmissä ilman odotuksia, mutta Kuqi on toista mieltä.

– Celtic Parkilta löytyy koko turnauksen vahvin kotiyleisön tuoma etu. Viime kaudella saavutettu 2–1-voitto Barcasta tuo mukanaan paineita ottaa tästäkin tulosta. Celtic putosi cupista pikkuseuralle, joten odotukset ovat kovat, skottiliigassa viime kauden pelannut Kuqi linjaa.  

Barcelona lähtee otteluun ilman tähtipelaajaansa Lionel Messiä tämän loukattua reitensä. Kuqi uskoo joukkueesta löytyvän kuitenkin Messille paikkaaja – myös brittein saarilla.

– Cesc Fabregas pelasi monta vuotta Arsenalissa ja oli tuolloin ylivoimainen keskikentällä. Ei pidä myöskään luulla, että Xavi taiIniesta muuttuisivat jotenkin huonommiksi pelaajiksi saavuttuaan Glasgow’hun.  Tata Martino on varmasti valmistautunut otteluun siihen kuuluvalla tavalla viime vuoden jälkeen.

Shefki luottaa Arsene Wengeriin – Wenger luottaa omiinsa

Illan huippuottelu pelataan Lontoossa, kun Valioliigan sarjakärki Arsenal kohtaa Serie A:n kakkosen Napolin Emirates Stadiumilla äärimmäisen tasaisista lähtökohdista. Joukkueet kohtasivat pre seasonilla Emirates Cupissa, jolloin ottelu päättyi tasalukemiin 2-2.

– Kuten kauden alla ennakoin, Arsenal on ollut vahva. Luotto omiin nuoriin pelaajiin, jotka ovat olleet yhdessä useamman vuoden, näkyy nyt. Mentaliteetti on kunnossa ja kokonaisuus ruumiillistuu aikaisemmin haukuttuun Aaron Ramseyyn, joka on tehnyt 8 maalia 9 ottelussa ja on kaikkien mahdollisten syöttö- ja taklaustilastojenkin kärjessä, Kuqi kehuu.

– Rafael Benitezin Napoli on aloittanut myös hyvin ja odotan Beniteziltä hyvää jälkeä etenkin Euroopassa. Arsenal on tällä hetkellä niin hyvässä vireessä, että luotan tänään kuitenkin tykkimiesten pitävän pisteet Lontoossa, Shefki ennakoi.

Ajax ja Milan vain varjoja entisestä

Niklas Moisanderin Ajax isännöi AC Milania takanaan 4-0 -tappio Barcelonalle. Milan onnistui puolestaan kääntämään ottelun Celticiä vastaan 2–0-voitoksi ottelun viimeisen 10 minuutin aikana. Milanolaisten peli ei ole vielä Serie A:ssa erityisemmin kulkenut ja otteluun lähdetäänkin tasaisista lähtökohdista.

– Molempien joukkueiden peli on ollut heikkoa. Kumpikaan seura ei ole tänä vuonna sitä totuttua tasoa. Luulen, että ottelusta tulee todella tasainen. Jos Celtic saa Barcaa vastaan tuloksen, voi olla että nämä joukkueet ratkovat Eurooppa-liigan paikan keskenään, Shefki arvioi.

Lyö vetoa Mestarien liigasta täällä!